середа, 28 лютого 2018 20:27

З'явився запис переговорів російських спецслужб із групою "Вагнера"

З'явився запис переговорів російських спецслужб із групою "Вагнера"
Групу "Вагнера" у 2015 році готували до війни в Сирії. Фото: ОР

Служба безпеки України опублікувала запис розмови співробітника спецслужби РФ із командиром приватної військової компанії Дмитром Уткіним він же "Вагнер".

"На початку 2015 року керівництвом Генштабу ЗС РФ вирішувалось питання щодо формату військового контингенту для відправлення до Сирійської Арабської Республіки на підтримку військ Башара Асада. Розглядалось два варіанти сухопутної операції: використання підрозділів регулярних військ РФ або так званих найманців – "ихтамнетов", пілотний проект яких був реалізований на території України.

Рішення було прийнято на користь підрозділу спецслужб РФ ПВК "Вагнера". Ключовим аргументом "за" стала можливість приховування Генштабом ЗС РФ загибелі російських військовослужбовців під час бойових дій у Сирії для уникнення негативного суспільного резонансу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явились записи переговорів Корнета з "групою Вагнера"

СБУ оприлюднює перші матеріали щодо використання спецслужбами РФ військових підрозділів під умовним найменуванням ПВК "Вагнера" у бойових діях за межами території Росії. Показово, що відповідна нарада відбулась у ГШ ЗС РФ наприкінці лютого 2015 року", - йдеться у повідомленні.

СБУ оприлюднила розмову двох російських терористів — командира ПВК "Вагнера" Дмитра Уткіна і його заступника Андрія Трошева. З початку війни приватна військова компанія "Вагнера" професійно займалася диверсіями і провокаціями на Донбасі. Очолює її громадянин РФ, уродженець Свердловської області Дмитро Уткін, він же "Вагнер".

Зараз ви читаєте новину «З'явився запис переговорів російських спецслужб із групою "Вагнера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути