Ексклюзиви
субота, 08 вересня 2018 17:50

Поважав Путіна та був проти України: польського політика вигнали з партії

Поважав Путіна та був проти України: польського політика вигнали з партії
У Польщі політика вигнали з партії через проросійські погляди. Фото: Flagi

Польського сенатора Мачея Грубського вигнали з партії "Громадянська платформа" через інтерв'ю російському інформаційному порталу "Супутник".

Політик висловив свою проросійську позицію. Зокрема він сказав, що поважає президента Росії і виступає проти союзу з США і підтримки Польщею України, передає "Газета виборча".

"Створюючи атмосферу ворожості по відношенню до Росії, ми нічого не виграємо, а лише втрачаємо, в основному з економічної точки зору", – зауважив сенатор.

Грубський впевнений, що Польща через свою політику змушена купувати дорожчу нафту і газ у США і арабських країн. У свою чергу у найбільшої опозиційної партії Польщі "Громадянська платформа" слова сенатора назвали "шкідливими для польських інтересів" і призупинили його членство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін оголосив бойкот Порошенку

"Висловлювання таких поглядів безвідповідально", – сказав один із представників партії.

При цьому Грубський в коментарях польським ЗМІ сказав, що його совість чиста, а від своєї партії він не очікував цензури і обмеження свободи слова. В понеділок політик має намір офіційно покинути ряди "Громадянської платформи".

Раніше, голову Міністерства закордонних справ Австрії Карін Кнайсль просили піти у відставку у зв'язку із запрошенням на її весілля російсього президента Володимира Путіна. Звільнитися керівника МЗС закликав депутат Європарламенту.

Зараз ви читаєте новину «Поважав Путіна та був проти України: польського політика вигнали з партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути