Кухарі Єлизавети ІІ розповіли, як приготувати прості, але по-королівськи смачні десерти.
До традиційних різдвяних пиріжків з начинкою входять яблука, сухофрукти та алкоголь, а головним секретом успіху є терплячість, стверджують кухарі на офіційному сайті королівського двору Royal.UK.
"Дайте собі вдосталь часу", - радить головний королівський кулінар Кетрін Кутберсон.
"Випічка – не з тих речей, котрі терплять метушні", - погоджується з нею кухар Вікторія Скафем. Вона працює на королівській кухні 6 років.
Інша порада від Скафем – холодні руки. Це допоможе тримати тісто під контролем.
Королівська кухня випече близько 1200 пиріжків для кожного заходу, котрий відбудеться при дворі під час Різдвяних свят.
І пиріжки, і начинка, готується невеликою командою кухарів у Букінгемському палаці. Начинка готується за кілька місяців до свята і зберігається у комірчинах.
До складу начинки входять терті яблука, смородина, сухофрукти, родзинки, ниркове сало, бренді, портвейн, ром, херес, спеції , цедра та сік цитрусових. Всі інгредієнти змішують та залишають що найменше на тиждень маринуватися у банці у холодильнику чи комірчині.
Кухарі роблять різні варіації пиріжків – деякі роблять менші від традиційних, додають мигдалеві пластівці з білком та посипають цукровою пудрою. Традиційно для основи використовують пісочне тісно. Є ще варіант пиріжків зі слойоного тіста.
Особливу увагу приділяють цитрусовим - їх шкірка не повинна бути нічим оброблена.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наречена принца Гаррі удостоїлася особливої уваги від королеви
Серед інших солодощів, що виготовляють на королівській кухні – глазуровані пряники. Вони дуже міцні і їх можна почепити на ялинку.
Інший десерт - Sablés à la Confiture, також відомі як Джеммі Доджерс – печиво у формі валована, заповнене домашнім джемом.
Для любителів шоколаду на срібних тацях подають рулет.
Колишній особистий кухар королеви Великобританії Даррен Макгреді розповів про традиції святкування Різдва в монаршій родині. Монарша святкова вечеря готується з дотримання суворого розпорядку. Цього року королева традиційно відзначить Різдво у Сандрингемському палаці. Кухарі і персонал прибувають в маєток за кілька днів до свята і починають приготування.
Коментарі