неділя, 16 жовтня 2022 08:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Потужніші за "шахіди". РФ може закупити в Ірану нові безпілотники – ISW

Потужніші за "шахіди". РФ може закупити в Ірану нові безпілотники – ISW
Російська Федерація, ймовірно, уклала контракт з Іраном на постачання дронів-камікадзе Arash-2. Фото: ілюстративне, hdi_vfx.artstation.com

Російська Федерація, імовірно, уклала контракт з Іраном на постачання дронів-камікадзе Arash-2.

Поки що підтвердженням цього є інформація російських та українських Telegram-каналів, які посилаються на неназвані іранські джерела. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У вересні командувач Сухопутними військами Ірану генерал Кіомарс Хейдарі заявив, що Arash-2 мають нібито унікальні можливості великої дальності й можуть атакувати з баз в Ірані такі ізраїльські міста, як Тель-Авів і Хайфа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Кривим Рогом знищили дрони-камікадзе

"Arash-2 буквально є крилатою ракетою "на мінімалках", проте з меншою швидкістю польоту, що дає змогу дрона баражувати над ціллю", – зазначали воєнні кореспонденти в соцмережах.

Однак аналітики ISW сумніваються, що Росія зможе використовувати Arash-2 з більшою ефективністю, ніж вони використовують Shahed-136.

Російська армія має ще близько 300 іранських дронів-камікадзе, якими вона б'є по Україні. Країна-агресорка намагається купити ще кілька тисяч таких безпілотників. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Іран знову відкинув звинувачення в тому, що вони постачають Російській Федерації зброю для використання у війні проти України. Цю тему, ймовірно, обговорюватимуть міністри закордонних справ Європейського союзу на зустрічі в Люксембурзі 17 жовтня. Однак очільник іранського міністерства закордонних справ Хосейн Амір-Абдоллахян уже відхрестився від постачань в РФ.

Зараз ви читаєте новину «Потужніші за "шахіди". РФ може закупити в Ірану нові безпілотники – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути