субота, 18 березня 2017 10:34

Посол Японії розповів чому їм вигідно підтримувати санкції проти РФ

Посол Японії розповів чому їм вигідно підтримувати санкції проти РФ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

З початком російської агресії Японія безперервно підтримує Україну з метою відновлення і здобуття нею економічної стабільності.

Про це заявив посол Японії в Україні Шігекі Сумі в інтерв'ю НВ.

"Для Японії велике значення має стабільність міжнародного співтовариства. Будучи великим постачальником товарів та послуг на світовий ринок, ми потребуємо стабільності і спокою у всьому світі. Заворушення, що відбуваються у вашій країні, негативно впливають не тільки на обстановку європейського регіону, але й на загальний стан справ у світі", - відповів Шигекі Сумі на питання про те, чому тільки Японія зі всього азіатського регіону підтримала санкції проти РФ.

Політик зазначив, що японці співпереживають і співчувають українському народу на тлі російської агресії в Криму і на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС прокоментував рішення про блокаду Донбасу

"У січні цього року я ненадовго їздив в Токіо на нараду послів. Ми з дружиною вирішили зробити невелику подорож до Хіросіми. Викликали таксі. Розговорилися з водієм, і він поцікавився, звідки я. Я відповів: Токіо, але в даний період життя працюю в Україні. І таксист емоційно відреагував: "А-а! Україна! Передайте українцям мої найкращі побажання та слова підтримки! Тримайтеся!" - розповів Шигекі Сумі.

Зазначив, що Україна не дуже активно доносить світу свою позицію і реальну інформацію про себе, на відміну від російських ЗМІ.

Президент США Дональд Трамп ухилився від прямої відповіді щодо скасування санкцій проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Посол Японії розповів чому їм вигідно підтримувати санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути