Ексклюзиви
понеділок, 25 грудня 2017 16:38

Після відмови ЦВК у реєстрації Навальний закликає до бойкоту і протестів

Після відмови ЦВК у реєстрації Навальний закликає до бойкоту і протестів
Навальний закликав бойкотувати вибори

Центральна виборча комісія РФ відмовила Олексію Навальному у реєстрації кандидатом на президентські вибори в РФ.

ЦВК провела засідання з даного питання в понеділок 25 грудня. Опозиціонеру та його ініціативній групі відмовили в участі у виборах через непогашені судимості Навального, повідомляє Медуза.

У своєму Twitter Навальний оголосив про всеросійську акцію протесту.

"Так, звичайно, ми будемо влаштовувати загальноросійську акцію протесту. І ми будемо її ретельно готувати. Вона повинна бути дійсно загальноросійською", - написав опозиціонер.

Навальний оголосив страйк виборців. Закликає не визнавати владу, котра отримає перемогу на так званих виборах.

Відповідну заяву зробив одразу, як почув від ЦВК про відмову. Закликав своїх прихильників приєднатися до бойкоту президентських виборів 2018 року.

Відповідне відео опублікував на свому каналі у YouTube.

У зверненні, яке записав заздалегідь "на випадок, якщо з ним щось станеться", говорить, що він є головним конкурентом Володимира Путіна. Заявив, що Путін вбачає в ньому загрозу.

Навальний закликав бойкотувати вибори, своїх прихильників стати волонтерами-спостерігачами на виборах. Закликає в жодному разі не отримувати бюлетень і не розписуватися у відомостях. Таким чином хоче показати - він та його команда не визнають подію, що відбувається, виборами взагалі.

Вчора ЦВК прийняла у Навального документи про висування в президенти.

Навального офіційно висунула кандидатом в президенти Росії його ініціативна група. Збори відбулися в неділю. За його висунення проголосували 742 учасника ініціативної групи. Необхідний мінімум - 500 осіб. На зборах був присутній член ЦВК.

Сьогодні у другій половині дня Навальний приїхав до ЦВК. Виступив перед членами виборчої комісії. Заявив, що рішення Центрвиборчкому не реєструвати його кандидатом порушує Конституцію.

В своєму Twitter опублікував відео свого виступу перед ЦВК

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передвиборна програма Собчак: як згадуються Крим та Донбас

Нижче - реакція соймереж.

Карикатурист Сергій Йолкін відреагував на події ЦВК, намалювавши карикатуру на голову комисії Еллу Памфілову.

Навального не допустили до виборів через непогашену судимість.

У травні 2011 проти Навального порушили справу за ніби то завдання шкоди державному підприємству "Кировлес" у 2009 році. Він із Петром Офіцеровим закупив у підприємства ліс за заниженою ціною та перепродав його на ринку. Купили ліс за 16,8 млн рублів (за тодішнім курсом $527 тис.): 13,7 млн виплатили одразу, 3,1 млн залишилися винні. Навального і Офіцерова звинуватили в розкраданні майна підприємства "Кировлес".

У 2013 Навального засудили до 5 років, Офіцерова – до 4. Назвали їх дії махінаціями. Спочатку термін був реальним, потім – умовним.

Всі етапи слідства проводилися із порушеннями. Фактично, ніяких достовірних доказів протиправних дій Навального і компаньйона у слідства не було, вважають експерти.

23 лютого 2016 Європейський суд з прав людини визначив, що Навального й Офіцерова судили за справи, котрі не можливо відрізнити від підприємницької діяльності. ЄСПЛ присудив по 8 тисяч євро в якості відшкодування моральної шкоди та близько 71 тисячі євро компенсації судових витрат.

Верховний суд РФ скасував вирок восени 2016 року.

У лютому 2017 року Ленінський районний суд Кірова повторно засудив Навального і Офіцерова до 5 і 4 років ув'язнення умовно. Присудили по 500 тис. рублів штрафу. 56 із 57 сторінок були фактично переписаним вироком 2013 року.

У червні 2017 "Кировлес" подав на Навального та Офіцерова позов, вимагаючи заплатити 16 млн рублів ($276 тис за нинішнім курсом). Московський міський суд став на бік позивачів.

У вересні Комітет міністрів Ради Європи, який має наглядові функції за виконанням рішень ЄСПЛ, закликав Росію допустити Навального до участі у виборах.

Зараз ви читаєте новину «Після відмови ЦВК у реєстрації Навальний закликає до бойкоту і протестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути