Ексклюзиви
середа, 19 січня 2022 10:53

Понад 70 тис. людей у Німеччині вийшли на Covid-протести
12

У Німеччині понад 70 тис. людей вийшли в понеділок увечері на вулиці на знак протесту проти коронавірусних обмежень і примусової Covid-вакцинації.

Протести супроводжував великий контингент поліції, пише DW. У деяких місцях проходили також контрдемонстрації.

"Більшість акцій протесту відбулися в північному портовому місті Росток, а також у східних містах Баутцен і Котбус. Їхні учасники здебільшого не носили маски й не дотримувалися соціальної дистанції. Кілька демонстрацій розігнала поліція. Вони або не були належно зареєстровані, або мітингарі не дотримувалися санітарно-гігієнічних вимог", - ідеться в повідомленні.

Фото: Reuters

Решта демонстрацій відбулися мирно. Лише в Тюрінгії на вулиці вийшли приблизно 21 тис. людей. У Баварії участь у мітингах взяли майже 14 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З тестом не пускатимуть: Німеччина уточнила правила в'їзду для українців

Протестувальники виступають проти потенційної перспективи обов'язкової вакцинації всіх громадян Німеччини, яку зараз ще не ухвалили законодавчо. Протести почалися після того, як міністр охорони здоров'я країни Карл Лаутербах припустив, що це може бути кращим варіантом за відновлення карантину в найближчі місяці.

Кількість випадків захворювання в Німеччині зараз на рекордно високому рівні. Водночас показники госпіталізації та смертності зростають повільніше. Однією з можливих причин цього є кількість людей, які вже вакцинувалися.

10 січня в багатьох містах у всій Німеччині також протестували проти антикоронавірусних заходів і можливого запровадження обов'язкової вакцинації. У місті Баутцен постраждали троє поліцейських, у яких кидали пляшки. В акції там взяли участь майже 500 осіб, серед яких поліція нарахувала до 200 агресивних хуліганів.

Зараз ви читаєте новину «Понад 70 тис. людей у Німеччині вийшли на Covid-протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути