субота, 24 лютого 2018 02:55

Помічник Манафорта Гейтс визнав свою провину в змові проти США

Помічник Манафорта Гейтс визнав свою провину в змові проти США
Рік Гейтс визнав свою провину. Фото: AP

Колишній радник виборчого штабу президента США Дональда Трампа і діловий партнер Пола Манафорта Рік Гейтс визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень і змові проти США.

Гейтс проходить як підозрюваний у справі про ймовірне втручання Росії у вибори президента США в 2016 році, яка розслідується офісом спеціального прокурора Роберта Мюллера, передає Reuters.

В рамках цієї справи Гейтсу загрожує до 6 років в'язниці. Однак прокурори заявили, що після визнання провини Гейтс може виграти скорочення терміну покарання в залежності від ступеня його співпраці зі спецпрокурором.

В іншій справі, де Гейтса звинувачують у відмиванні грошей і банківському шахрайстві, йому загрожує позбавлення волі на десятиліття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній радник Трампа погодився свідчити проти Манафорта

У свою чергу колишній глава передвиборного штабу Трампа Пол Манафорт продовжує наполягати на своїй невинності за всіма звинуваченнями.

Манафорт в своїй заяві говорить, що "сподівався і очікував", що у Гейтса вистачить "сили" продовжувати судовий розгляд. За його словами, Гейтс вирішив визнати себе винним за "причинами, які ще не були озвучені".

Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера, який займається розслідуванням втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року, подав у федеральний суд нові засекречені звинувачення проти Пола Манафорта і Річарда Гейтса. Поданий односторінковий документ не розкриває суть звинувачень. Поки невідомо, коли вони будуть розсекречені.

Зараз ви читаєте новину «Помічник Манафорта Гейтс визнав свою провину в змові проти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути