Ексклюзиви
четвер, 15 лютого 2018 13:11

Поляків закликають доносити про антипольські заяви

Поляків закликають доносити про антипольські заяви
Польща закликає співвітчизників повідомляти офіційні органи про антипольські заяви. Фото: ru.sputniknewslv.com

Польща закликає співвітчизників, які проживають за кордоном, повідомляти офіційні органи про антипольські заяви.

Листа із відповідним закликом в усі посольства та консульства Польщі розіслав Станіслав Карчевський, глава польського Сенату, повідомляє NDR. Він зазначив: "Будь ласка, документуйте будь-які антипольські висловлювання, заяви і думки, які шкодять нам, і реагуйте на них. Повідомте нашим посольствам, консульствам і почесним консульствам про будь-який наклеп, що впливає на репутацію Польщі".

Основою для написання листа є спірний закон про Голокост. Його нещодавно підписав президент Польщі Анджей Дуда. Закон передбачає штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Лідер польського Сенату переконаний, що поляки у Польщі та за кордоном зіткнулися з "болісним, несправедливим та непідтвердженим формулюванням "польські табори смерті", а також зі звинуваченнями, що Польща причетна до Голокосту. І наголошує: "Це є порушенням національної гідності та гордості".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шухевич жорстко прокоментував скандальний закон у Польщі

Анджей Пшилебскі, польський посол в Берліні, заявив, що заклик документувати антипольські заяви і доповідати посольствам і консульствам, це "звичайне завдання дипломатичного або консульського представництва".

На консульство Польщі у Києві повісили дошку із перечисленими злочинами Польщі проти України. В організації "Чорний комітет" акцію назвали відповіддю на антиукраїнську політику країни. Про це вони написали на Facebook. На дошці згадали про окупацію українських земель, полонізацію населення, пацифікацію, операцію "Вісла" та інше.

Зараз ви читаєте новину «Поляків закликають доносити про антипольські заяви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути