Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 12:06

Поляки звинуватили українців у Голокості

  Польська сторона вирішили перекласти частину провини Голокосту на українців. Фото: pixabay.com
Польська сторона вирішили перекласти частину провини Голокосту на українців. Фото: pixabay.com

У польському місті Радомско мав відбутися мітинг в пам'ять жертв Голокосту. Мер ізраїльського міста-побратима Кір'ят Бялік Елі Дукорські повинен був виступити на події перед польською та ізраїльською молоддю. Він відправив свою промову на переклад до організаторів заходу. При її написанні чоловік опирався на спогади своєї матері, яка пережила Голокост.

"Я підготував промову, яка ґрунтувалась на особистому досвіді моєї матері під час винищення євреїв. Ми передали промову на переклад польською і отримали відповідь з вимогою цензурувати події. Вони просили написати, що до подій причетні українці, а не поляки. Замість "нацисти" писати "німецькі нацисти", – розповів Дукорські виданню Ynet News.

Поляки почали вимагати, щоб він не вказував про 200 тисяч євреїв, які були вбити під час Голокосту саме поляками. Хоча у цьому випадку Елі Дукорські теж опирався на свідчення жительки Кір'ят Бялік Люби Таублер, яка народилася у Польщі, а всю її родину вбили місцеві. Згодом ці слова він підтвердив ізраїльському сайту Maco.

У своїй промові Елі Дукорські також згадує і поляків, які переховували євреїв у своїх домівках і згодом стали "праведниками народу світу".

Польські ЗМІ, які висвітлювали цю тему, зупинилися лише на тому, що Елі Дукорські вирішив згадати про 200 тис. євреїв, яких вбили поляки. Вони повністю оминули те, що поляки вимагали замінити своїх колаборантів на українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є криза, буде катастрофа: в Польщі заговорили про погіршення взаємин з Україною

Трудова міграція з України в Польщу продовжить зростати ще 2-3 роки. А до кінця 2020-го на польському ринку праці буде 200-300 тис. українців щорічно.

Про це повідомив на прес-конференції заступник директора департаменту економічного аналізу Нацбанку Польщі Яцек Котловський.

Зараз ви читаєте новину «Поляки звинуватили українців у Голокості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути