Ексклюзиви
четвер, 25 листопада 2021 18:52

Польща виплачує солідні гроші на українських дітей: які умови отримання

Польща виплачує солідні гроші на українських дітей: які умови отримання
Українські родини, які працюють у Польщі легально та мають карти побиту, мають право отримувати щомісяця гроші на кожну свою неповнолітню дитину. ФОТО: pixabay.com

Українці, які працюють у Польщі легально та мають картку побиту, щомісяця мають право отримувати на кожну неповнолітню дитину 500 злотих - приблизно 3,2 тис. грн.

Якщо діти мають лише матір або батька - виплата буде вищою, розповіла Gazeta.ua уповноважена президента польського міста Валбжих зі справ іноземців Ірина Реріх.

"Картка дає право отримувати на кожну неповнолітню дитину щомісяця 500 злотих. До їхнього 18-річчя. Також перед початком кожного навчального року на школярів у родині видається 300 злотих - на книжки, зошити, канцтовари. Ще один бонус - можливість отримувати періодично ваучери на 500 злотих. Теж на кожну дитину. Ці гроші можна витратити на зоопарк, готель, парк розваг, поїздку на море", - розповіла Ірина.

Карта побиту - це дозвіл на тимчасове проживання і роботу в Польщі. В Україні їх часто називають "картками перебування". Їхні власники, окрім виплат на дітей, мають ще кілька бонусів, додала Ірина Реріх.

"На час дії картки не потрібно носити в адміністрації документи від роботодавців аби підтвердити легальність перебування в Польщі. Головна перевага - з польською карткою побиту українець будь-коли може поїхати в Україну і потім легально повернутися в Польщу. Вже не потребує віз, запрошень чи інших документів. Також може вільно їздити як турист країнами Шенгенської зони", - сказала Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштують продукти в Польщі - фото із цінами в супермаркетах

Як українці отримують картку побиту, скільки вони заробляють у Польщі й витрачають на оренду житла, Ірина Реріх розповіла в ексклюзивному інтерв'ю для Gazeta.ua. Читайте за посиланням: "Українці заробляють до 23 тисяч гривень": які зарплати, витрати й проблеми в наших мігрантів у Польщі.

Польща готується спростити для працівників з України отримання "карток перебування". Пакет змін до закону про іноземців уже схвалив Сейм. Нововведення даватимуть право українцям не задокументовувати своє місце проживання в Польщі й не підтверджувати джерело доходу під час складання заяви на отримання картки побиту. Замість цього буде достатньо інформації про те, що заробіток закордонного працівника не менший за мінімальну зарплату в країні.

Зараз ви читаєте новину «Польща виплачує солідні гроші на українських дітей: які умови отримання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути