вівторок, 09 червня 2020 16:20

Польща 3 дні поспіль фіксує збільшення випадків Covid-19

Польща 3 дні поспіль фіксує збільшення випадків Covid-19
Однією з причин збільшення кількості інфекції у Польщі є те, що люди не дотримуються епідеміологічних норм. Фото:pixabay

За останні 3 дні у Польщі зафіксували рекордну кількість інфікованих коронавірусом, щодня понад 570 випадків.

8 червня кількість інфікованих була рекордною від початку пандемії - 599 випадків, повідомив міністр охорони здоров'я Польщі Лукаш Шумовський.

Він пояснив таку велику кількість інфікованих тим, що проводять загальні тести серед шахтарів та членів їхніх сімей у Сілезькому вугільному басейні. Рівень інфікування серед них є високим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ назвали причину сплеску коронавірусу в Україні

"Рекорд захворюваності виникає з безпрецедентності наших дій в Європі: ми робимо тести на великих підприємствах, якими є шахти", - заявив Шумовський.

За його словами, в Польщі епідемія не завершилася, і, крім шахт на півдні країни, є ще декілька інших осередків, в основному - на підприємствах та у лікарнях. Також останнім часом поляки часто не дотримуються санітарно-епідеміологічних норм. Уряд розглядає різні сценарії, зокрема і посилення санітарно-епідеміологічного режиму. Утім, чиновник виключив повторний повний локдаун країни.

Шумовський просить всіх кандидатів у президенти закликати своїх прибічників дотримуватися санітарно-епідеміологічних норм, зокрема носити маски під час зустрічей. Міністр також не виключив, що перед виборами він рекомендуватиме в окремих повітах проведення виборів лише дистанційно, поштою.

9 червня у Польщі кількість інфікованих зросла до 27 365 осіб, 1172 людини померли. Вилікувалися вже 13 196 осіб.

В Україні за минулу добу, 8 червня, зафіксували 394 нових випадки зараження коронавірусом. Із початку епідемії в країні на Covid -19 захворіли 27 856 осіб. Інфекція забрала життя 810 українців - 13 за останню добу. Ще 12 410 інфікованих вдалося вилікувати - 215 за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «Польща 3 дні поспіль фіксує збільшення випадків Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути