Ексклюзиви
вівторок, 04 квітня 2023 20:02

Спецтема: Війна Росії проти України

"Поламалися" після вбивства Татарського: в ISW відзначили нервові реакції

"Поламалися" після вбивства Татарського: в ISW відзначили нервові реакції
Російські джерела не дійшли консенсусу щодо версій про ліквідацію Владлена Татарського. Фото: eastnews.ua

Російська влада бачить у вбивстві пропагандиста Владлена Татарського причетність структури опозиціонера Олексія Навального.

Національний антитерористичний комітет Росії заявив, що українські спецслужби співпрацювали з Фондом боротьби з корупцією Навального, передає Інститут вивчення війни.

"Слідчий комітет Росії перекваліфікував справу на терористичний акт і заявив, що він був спланований на території України. Міністерство внутрішніх справ Росії підтвердило, що скульптура, яку вручили Татарському перед його смертю, містила приховану вибухівку", – кажуть аналітики.

Серед офіційних російських джерел немає консенсусу щодо версій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розвідці висловились про смерть Татарського

"Кілька відомих воєнних блогерів і новинних агрегаторів зосередилися на повідомленні про розслідування справи Дар'ї Трепової та аналізі відеозаписів, що передували вибуху. Інші стверджували, що напад здійснили українські спецслужби, і поширювали новини про розслідування, не надаючи додаткових коментарів щодо ситуації", – пише ISW.

Так звана "народна міліція ДНР" опублікувала просте повідомлення про жалобу і не долучилася до інформаційної реакції Кремля.

Фейковий "депутат" окупованої частини Запорізької області Володимир Рогов заявив, що Татарського вбили, оскільки "він прислухався як до російської, так і до української точки зору". Блогер мав понад 500 тис. підписників у Telegram та ефективно організовував збір пожертв для росіян.

Патріарх Російської православної церкви Кирило пов'язав вбивство Татарського з ситуацією навколо Києво-Печерської лаври.

2 квітня у центрі російського міста Санкт-Петербург стався вибух у кафе, яке раніше могло належати засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину. Унаслідок вибуху загинув російський пропагандист Максим Фомін, який називав себе Владленом Татарським. Десятки осіб дістали поранення.

Російські силовики заявили, що затримали мешканку Санкт-Петербурга Дар'ю Трепову. Слідство РФ вважає, що саме вона принесла в кафе, де виступав Татарський, коробку зі статуеткою, в яку було вмонтовано вибуховий пристрій.

Національний антитерористичний комітет Росії звинуватив українські спецслужби і прихильників Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального в знищенні Фоміна.

Аналітики американського Інституту вивчення війни припустили, що до ліквідації Татарського можуть бути причетні сили всередині РФ і це може бути "попередженням" Пригожину.

Зараз ви читаєте новину «"Поламалися" після вбивства Татарського: в ISW відзначили нервові реакції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути