середа, 24 квітня 2024 09:53

Політолог розповів про смертельну хворобу Кадирова

Політолог розповів про смертельну хворобу Кадирова
У Чечні починається новий порядок. Фото: eastnews.ua

Інформація про смертельну хворобу глави Чечні Рамзана Кадирова могла бути "вкинута" Кремлем через нібито ліберальне російське ЗМІ.

З одного боку, "Новая газета", яка опублікувала дослідження про стан здоров'я Кадирова може мати рацію, і спроби піарників довести, що Кадиров здоровий і займається у спортзалі виглядають кумедно, розповів в інтерв'ю Radio NV політолог Вадим Денисенко. З іншого - не факт, що чеченський тиран справді помирає.

"Останнім часом ми бачимо дуже багато вкидів саме через ліберальні ЗМІ. Або навіть через ліберальні наукові чи соціологічні центри, коли вкидається потрібна Кремлю або якійсь із веж Кремля інформація про ті чи інші події. Тому очевидно, історія з "Новой газетой", яка дала величезний матеріал про хворобу, про її перебіг, про діагнози, говорить про те, що це справді був дуже серйозний злив когось чи то безпосередньо з Кремля, чи то з веж Кремля", - сказав Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров пригрозив російським "фашистам" на тлі стрілянини під Москвою

Важливим для авторів "зливу" було озвучити прізвище імовірного наступника Кадирова - Апти Алаудінова. Хоча згодом можуть з'явитися й інші прізвища.

"Це не значить, що Кадиров буде скинутий за кілька днів і в Чечні почнеться новий порядок. Ні, судячи з усього, Кадиров ще може протягнути певний період часу, який би діагноз у нього не був. Але паралельно з тим Кремль запускає як мінімум інформаційний шар про те, що Кадиров не є єдиним, хто може керувати Чечнею. Звичайно, клан Кадирова недоторканний, але також серед і чеченців, і російських еліт демонструватиметься історія про те, що час Кадирова може бути скоро закінчений", - резюмував Денисенко.

22 квітня "Новая газета" з посиланням на джерела повідомила, що Кадиров понад п'ять років страждає на некроз підшлункової залози, смертність від якого сягає 80%. У матеріалі сказано, що у вересні 2023 року Кадиров потрапив у реанімацію московської ЦКЛ із гострою легеневою недостатністю внаслідок передозування транквілізатором Дормікум. Лікарям довелося ввести його в медикаментозний сон та під'єднати до ШВЛ.

Після виписки Кадирова у Росії почалася піар-кампанія, покликана показати, що з ним усе гаразд, - йому приписували проведення маси зустрічей з надуманих приводів, зокрема й із диктатором Володимиром Путіним.

Після публікації "Новой газеты" пресслужба чеченського лідера опублікувала відео, на якому Кадиров майже не рухається, не говорить і дивиться в одну точку, а також запис нібито його тренування у спортзалі, де він працює з гантелями по 7 кг.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів про смертельну хворобу Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути