неділя, 09 грудня 2018 11:10

Поліція Великобританії запідозрила Росію ще в двох вбивствах

Поліція Великобританії запідозрила Росію ще в двох вбивствах

Детективи, які проводять розслідування отруєння в британському Солсбері колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, підозрюють Росію в ще двох вбивствах на території Великої Британії.

Офіцери управління Скотланд-Ярду з контртероризму вважають, що співробітники ГРУ приїжджали до Британії тоді, коли відбувалися "підозрілі" смерті, пише видання The Times.

Йдеться про бізнесмена Олександра Перепеличного, який раптово помер під час ранкової пробіжки у 2012 році (під час суду з'ясувалося, що в його шлунку було знайдено сліди отруйної рослини гельземій).

Також британського мультимільйонера Скота Янга - він випав з вікна своєї квартири у центрі Лондона в 2014 році. Відомо що Перепеличний допомагав британським спецслужбам розслідувати російські фінансові потоки.

Видання зазначає, що справи щодо цих двох вбивств переведуть в категорію "підозрілих", коли почнеться нове опитування свідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Скрипалів: Скотланд-Ярд показав нові відео з підозрюваними

Екс-полковник запасу ГРУ Сергій Скрипаль, який проживає у Великій Британії, засуджений у 2006 році за шпигунство на користь британських спецслужб, 5 березня 2018 року постраждав унаслідок отруєння невідомою речовиною в торговому центрі міста Солсбері.

Зараз ви читаєте новину «Поліція Великобританії запідозрила Росію ще в двох вбивствах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути