вівторок, 19 квітня 2022 09:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Події в Бучі та Ірпені загальмували хід переговорів - Ердоган

Події в Бучі та Ірпені загальмували хід переговорів - Ердоган
Кадри з Бучі та Ірпеня кидають тінь на зусилля з припинення війни в Україні. Фото: eastnews.ua

Атаки на мирних жителів в Україні загальмували успішний хід переговорів між Україною та Росією за посередництва Туреччини.

Водночас Анкара продовжить докладати необхідних зусиль, спрямованих на припинення бойових дій в Україні і досягнення стійкого миру між Києвом і Москвою, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає "Анадолу".

"Сторони домоглися відчутного прогресу в переговорах, але кадри з Бучі та Ірпеня, використання як мішені мирних жителів Краматорська кидають тінь на наші зусилля", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін надав почесне звання бригаді, яка влаштувала різанину в Бучі

Туреччина домагатиметься досягнення "задовільного для сторін і міжнародного співтовариства" результату російсько-українських переговорів у Стамбулі.

"У цій війні не буде переможця, бо програє все людство. Оскільки конфлікти тривають, зростають людські втрати й економічні витрати. Наш світ дрейфує до великої невизначеності", - сказав Ердоган.

Він висловив упевненість, що мирне "вирішення української кризи" може бути знайдене шляхом діалогу й на основі збереження територіальної цілісності та суверенітету України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовність стати гарантами безпеки України демонструють Велика Британія, США, Польща й Туреччина.

Зараз ви читаєте новину «Події в Бучі та Ірпені загальмували хід переговорів - Ердоган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути