пʼятниця, 11 січня 2019 08:31

Чому українські бізнесмени були на інавгурації Трампа

Чому українські бізнесмени були на інавгурації Трампа
Свідчення про присутність українців зрештою викликало інтерес спеціального адвоката Роберта Мюллера. Фото:imgclf.112.ua

Присутність політиків і бізнесменів з України на інавгурації президента США Дональда Трампа зацікавила спецпрокурора Роберта Мюллера.

Він досліджує вплив Росії на американських виборах в 2016 році, - пише The New York Times.

Приміром, Сергій Ківалов, український законодавець, відомий проросійськими ініціативами, знімав перший танець президента Трампа та першої леді, а пізніше розмістив інформацію про це на Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп знайшов легкі гроші на скандальне будівництво стіни

"Він був одним з принаймні десятка українських політичних і ділових діячів, які вирушили до Вашингтона для інавгурації, деякі з яких були присутніми на "Балі Свободи", - пише видання.

Вони відвідували зустрічі та організовували переговори в готелі "Трамп Інтернешнл" з впливовими республіканцями Конгресу та близькими союзниками президента Трампа.

"Представляючи цілий ряд поглядів, у тому числі контингент, що вважається співчутливим до Москви, вони позиціонували себе як брокери, які могли б допомогти вирішити одну з найбільш складних зовнішньополітичних проблем, що стоять перед новою адміністрацією, - "потворний військовий глухий кут між Росією та Україною", а також жорсткі санкції проти Москва після захоплення Криму", - пише The New York Times.

Перехід влади у Вашингтоні приваблював чиновників і керівників бізнесу з усього світу, які прагнули вступити на нову адміністрацію. Свідчення про присутність українців зрештою викликало інтерес спеціального адвоката Роберта Мюллера, коли він досліджував втручання Росії у вибори 2016 року. Це породило ряд відповідних запитів федеральних прокурорів.

Президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі через відмову демократів затвердити будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Зараз ви читаєте новину «Чому українські бізнесмени були на інавгурації Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути