Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 20:59

Щонайменше 25 людей загинули під час перестрілки

Щонайменше 25 людей загинули під час перестрілки
Перевірка в Ріо-де-Жанейро / Reuters

Внаслідок перестрілки в бразильському Ріо-де-Жанейро загинули щонайменше 25 людей, включаючи поліцейського.

Перестрілка сталася під час поліцейської операції в нетрях міста. Поліція почала там операцію, коли отримала повідомлення, що торговці наркотиками вербують дітей в банду. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі бідних кварталів за час карантину утворили нетрі біля столиці

Два пасажири в поїзді метро теж поранені, але вижили. Поліція підтвердила смерть поліцейського Андре Леонардо де Мелло Фріаса.

Банда, яка стала метою рейду, займається незаконним обігом наркотиків, грабежами, вбивствами і викраденням людей. Підозрювані намагалися втекти дахами будинків нетрів, коли поліція їх переслідувала.

Тим часом, жителі нетрів ділилися розповідями, свідками яких стали, в соцмережах. Поліція натомість вилучила їх телефони, звинувативши в попередженні членів банди про рейд.

"Сказати, що торговці наркотиками вербують дітей і підлітків для торгівлі, - смішно, бо всі знають, що у банд є неповнолітні, які на них працюють. Казати, що збираєтеся почати масовий рейд, бо виявили, що торговці людьми вербують дітей – якийсь жарт", - каже місцевий професор соціології Ігнасіо Кано.

Ріо-де-Жанейро - одне з найжорстокіших міст Бразилії. Великі території мегаполіса з населення понад 12 млн людей під контролем злочинців. Багато з них пов'язані з могутніми бандами торговців наркотиками. Правоохоронців у Бразилії часто звинувачували в надмірному застосуванні сили проти цивільного населення під час операцій боротьби зі злочинністю у великих містах. З червня 2020 року суд обмежив дії поліції в бідних районах Ріо на час пандемії, якщо тільки в цьому немає крайньої необхідності.

Зараз ви читаєте новину «Щонайменше 25 людей загинули під час перестрілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути