пʼятниця, 24 квітня 2020 02:15

Після Великодня Італію накрила нова хвиля Covid-19

Після Великодня Італію накрила нова хвиля Covid-19
Військові патрулюють вулиці під час карантину в Італії.

Після католицького Великодня в Італії стався новий сплеск коронавірусу.

"Незважаючи на те, що в Італії були введені жорсткі правила карантину, після святкувань Пасхи ми побачили, що в лікарню почали поступати значно більше пацієнтів, які не поступали до цього за тиждень чи за два", розповів керівник госпіталю МВС у Київській області, який повернувся сьогодні з Італії Юрій Сак в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу".

Він також заявив, що Україна ще не пройшла той пік захворюваності і смертності, який вже пройшла Італія. Тому посилення карантину зі сторони української влади - правильне.

Зараз в Італії відбувається поступове послаблення карантину. "Але все таки вулиці пусті, магазини закриті, розважальні центри закриті. Влада намагається застосовувати всі важелі, щоб стримати захворюваність і смертність", — сказав медик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії готують послаблення карантину

"Італійці теж вже втомились від цього карантину. Враховуючи те, що Італія - вільна країна, італійці жили на вулицях, харчувались у закладах масового харчування, гуляли, розважались і так далі. Але ми бачимо усі ті жорсткі засоби, які ввела влада. І навіть коли ми були на пасхальні свята у Італії, нас попередили, що "будь ласка, не виходьте на вулиці, не ходіть по вулицях і магазинах, тому що заходи карантину будуть посилені". Ми бачили поліцейські гелікоптери, які не бачили за тиждень до цього. Вони патрулювали місто, вони патрулювали берегову смугу. Тому на всі ці заходи, які були присвячені святкуванню, влада все ж таки посилювала карантинні заходи", — розповів він.

У четвер, 23 квітня, з Італії в Україну повернулися 20 медиків.

Українські лікарі три тижні допомагали італійським колегам у боротьбі з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Зараз ви читаєте новину «Після Великодня Італію накрила нова хвиля Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути