четвер, 19 листопада 2020 17:56

Після поразки на виборах президент Молдови Додон захотів відвідати Росію

Після поразки на виборах президент Молдови Додон захотів відвідати Росію
Президент Молдови Ігор Додон зібрався з робочим візитом до Російської Федерації після програшу на виборах. Фото: Facebook

Проросійський президент Молдови Ігор Додон зібрався з робочим візитом до Російської Федерації після програшу на виборах проєвропейській кандидатці Маї Санду, яка має заступити на посаду президента до кінця цього року. Про це Додон написав у Facebook.

Він повідомив, що провів телефонну розмову з заступником керівника Адміністрації Президента Росії Дмитром Козаком.

"На завершення бесіди домовилися з Дмитром Козаком про проведення мого робочого візиту до Російської Федерації для обговорення низки актуальних питань молдовсько-російського міждержавної взаємодії", - написав Додон.

Він додав, що під час розмови вони обговорили питання, пов'язані з двосторонніми відносинами Росії та Молдови.

"Російська сторона подякувала мені за зусилля, докладені протягом президентського терміну і спрямовані на зміцнення стратегічного партнерства Республіки Молдова і Російської Федерації", - зазначив Додон.

За його словами, Козак підкреслив, що саме завдяки зусиллям Додона Молдова підписала Меморандум про співпрацю з Євразійським економічним союзом в квітні 2017-го і стала першою державою-спостерігачем при ЄАЕС в травні 2018-го.

Додон додав, що, в свою чергу, подякував Козаку і в його особі - вищому керівництву Росії - за всебічну підтримку Молдови. В тому числі - за відновлення і розширення експорту молдавської агропромислової продукції до Росії, допомогу в боротьбі з пандемією коронавірусу, матеріальну підтримку молдавських аграріїв, постраждалих від посухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на перемогу Санду на виборах у Молдові

У другому турі президентських виборів у Молдові перемогла колишня прем'єрка та голова партії "Дія і солідарність" Санду.

Зараз ви читаєте новину «Після поразки на виборах президент Молдови Додон захотів відвідати Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути