Ексклюзиви
пʼятниця, 06 листопада 2020 08:33

Підрахунок голосів на виборах у США триває: хто перемагає станом на ранок

Підрахунок голосів на виборах у США триває: хто перемагає станом на ранок
Держсекретар штату Невада заявив, що підрахувати потрібно трохи більше 190 тис. бюлетенів. Фото: Reuters

У США все ще підбивають підсумки загальних виборів 3 листопада, на яких американці обирали президента. Підрахунок голосів у ключових штатах може затягнутися до наступного тижня.

За словами працівників виборчої кампанії, визначення підсумкових результатів виборів може зайняти ще кілька днів, передає CNN. Наразі ситуація по ключовим штатам наступна:

У Джорджії залишилося підрахувати близько 16 тис. бюлетенів. Цей штат можна назвати "коливаючимся", адже Джо Байден і Дональд Трамп йдуть на одному рівні. За кожного з них проголосувало по 49,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден обіцяє повернути Америку до Паризької угоди з клімату за 77 днів

В Арізоні необробленими залишилися близько 285 тис. виборчих бюлетенів, левову частку яких складають ті, що призначені для голосування поштою. Попередні результати очікуються до вечора п'ятниці. На поточний момент в Арізоні Байден випереджає Трампа. У нього 50,1% голосів, а у чинного президента – 48,5%.

Держсекретар штату Невада заявив, що підрахувати потрібно трохи більше 190 тис. бюлетенів. Підсумкові результати повинні були оголосити вранці 6 листопада, але зараз допускається, що підрахунок може ще затягнутися. З мінімальним відривом, але лідирує Байден – у нього 49,4%, у Трампа – 48,5%.

У Пенсільванії залишилося обробити приблизно 250 тис. бюлетенів, з них 72 тис. – для голосування поштою. Орієнтовно підрахунок триватиме до вечора п'ятниці. У Пенсільванії поки що перемагає Трамп – 49,5%, Байден отримав 49,2% голосів.

У Північній Кароліні заявили, що підрахованими можна вважати близько 95% бюлетенів, однак про підсумкові результати штат зможе оголосити не раніше наступного тижня. Більшість голосів там віддали Трампу – 50%, у Байдена 48,6%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у США: Трамп вимагає зупинити підрахунок голосів

Кандидат від демократів, віцепрезидент Джо Байден отримав найбільшу кількість голосів на виборах у США за всю історію, побивши рекорд колишнього президента Обами 2008 року. Так станом на четвер Байден отримав понад 72 млн голосів, передає FOX News.

Зараз ви читаєте новину «Підрахунок голосів на виборах у США триває: хто перемагає станом на ранок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути