субота, 12 грудня 2020 09:00

Підліток розстріляв однокласників

Підліток розстріляв однокласників
Арешт Майкла Карніла / Reuters

12 грудня 1997-го 14-річного школяра Майкла Карніл в США судили як повнолітнього за розстріл однокласників в середній школі в Вест-Падьюке. Стрілянину він вчинив 1 грудня. Карніл витягнув пістолет і зробив 11 пострілів в групу школярів. Загинули 3-є учнів, ще 5-ро були поранені.

Карніл був звичайним підлітком з хорошої сім'ї. Не був надто популярним чи пригнобленим. 1 грудня, коли старша сестра Келлі везла його в школу, сказав їй, що згорток у коці в нього на колінах - опора для шкільного проекту. Насправді там було 2 гвинтівки і 2 дробовика. Крім цього, у Карніла був пістолет 22-го калібру. Усю зброю вкрав з гаража сусіда кілька тижнів перед цим.

Прийшовши в школу, Карніл підійшов до місця молитовних зборів, зарядив пістолет і методично вистрілив у 8 учнів з відстані 3 м. Під час стрілянини однокласник Бен Стронг переконав Карніла кинути зброю і утримував його, поки директор не скрутив стрільця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець запросив двох дівчат у гості й відкрив стрілянину: що відомо

Коли хлопця запитали, що спонукало піти на вбивство, тільки плакав і просив страти. Пізніше заявив, що надихнув фільм "Баскетбольні щоденники" з Леонардо ді Капріо в головній ролі.

Сім'ї жертв подали позов на $130 млн проти 21 розважальної компанії за їх роль в трагедії. Серед тих, кому пред'явили позов, творці відеоігор Quake і Doom. За словами позивачів, Карніл навчився влучно стріляти з ігор.

Попри те, що Карніла судили як дорослого, вік зробив його непридатним для страти. Він визнав себе винним і психічно хворим. Засудили вбивцю до довічного ув'язнення з можливістю умовно-дострокового звільнення через 25 років.

Зараз ви читаєте новину «Підліток розстріляв однокласників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути