неділя, 17 червня 2018 16:24

Підірвалися двоє терористів-смертників

Підірвалися двоє терористів-смертників
Стався теракт у Нігерії. Фото: Afternoon Voice

У ніч проти неділі, 17 червня, двоє терористів-смертників підірвали себе на північному сході Нігерії у місті Дамбоа. Унаслідок теракту загинула щонайменше 31 особа.

Нападники, ймовірно, належать до ісламістської організації "Боко Харам", повідомляє агенція AFP з посиланням на місцевих чиновників.

"Були дві атаки смертників, також обстріл з гранатомета, який призвів до вибухів. Загинула 31 особа, чимало поранених", - зазначив лідер місцевого ополчення Бабакура Коло.

Схожі теракти в Нігерії неодноразово організовувало ісламістське угруповання "Боко Харам", яке пов'язане з "Ісламською державою". Його бойовики з 2009 року ведуть терористичну діяльність на північному сході Нігерії, а також у сусідніх Чаді, Нігері та Камеруні. Мають мету побудувати ісламську державу із законами шаріату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нічному клубі прогримів вибух: є загиблі

У травні на півночі Нігерії невідомі напали на селище, спалили будинки місцевих та вбили щонайменше 51 людину, серед яких були і діти. За кілька днівдо того двоє смертників підірвалися у мечеті - загинули 37 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Підірвалися двоє терористів-смертників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути