Ексклюзиви
середа, 19 червня 2024 08:35

Під час паломництва від спеки померли 550 вірян

Під час паломництва від спеки померли 550 вірян
Температура в головній мечеті Мекки цього тижня сягнула позначки у 51 градус за Цельсієм. Фото: pixabay.com

У Саудівській Аравії через аномальну спеку померли щонайменше 550 мусульман, які прибули для здійснення традиційного паломництва до святих місць Мекки та Медини.

Температура в головній мечеті Мекки цього тижня сягнула позначки у +51°C, пише The Guardian.

"323 вірянина були єгиптянами, більшість із яких померли через хворобу, спричинену спекою. Ще 60 паломників були з Йорданії. Про загибель своїх громадян повідомляли також Індонезія, Іран та Сенегал. Влада Саудівської Аравії запровадила заходи боротьби з наслідками спеки. Паломників закликають користуватися парасолею, їм роздають воду, а вздовж маршруту хаджу чергують лікарі", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Греція закрила доступ до Акрополя на тлі аномальної спеки

Хадж - щорічне паломництво, яке мільйони мусульман здійснюють до Мекки для виконання релігійних обрядів. Це одне з найбільших масових зібрань у світі, яке вважається обов'язком для мусульман. Цьогоріч хадж триває з 14 по 19 червня. Очікується, що участь у ньому візьме понад 1,8 млн паломників.

Щорічне масове паломництво мусульман до священних місць у Мецці та Медині часто супроводжується чималою кількістю смертей. Під час хаджу у 2023 році загинули 240 осіб. Водночас торік було зареєстровано понад 10 тис. нездужань паломників, пов'язаних зі спекою.

На тлі аномальної спеки у Греції люди гинуть прямо на вулицях. Країну охопила хвиля аномальної літньої спеки. Відомо про смерть щонайменше чотирьох відпочивальників.

Зараз ви читаєте новину «Під час паломництва від спеки померли 550 вірян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути