понеділок, 27 квітня 2020 12:39

Перша з країн СНД анонсувала вихід із карантину і двічі виплатить громадянам компенсацію

Перша з країн СНД анонсувала вихід із карантину і двічі виплатить громадянам компенсацію
Казахстан - перша країна з СНД, яка починає послаблювати режим НС і виходити з карантину. Фото: Reuters

Казахстан першим з країн СНД почав виходити з режиму надзвичайного стану. Там підсумували результат боротьби з коронавірусом і пообіцяли нікого не кидати в біді.

З 11 травня Казахстан повернеться до звичайного режиму існування країни, якщо не трапиться новий спалах захворювання коронавірусною інфекцією. Президент республіки Касим-Жомарт Токаєв зазначив, що поширенню небезпечного вірусу переважно вдалося запобігти. ВООЗ також відзначили ефективність республіки у протидії пандемії.

Зі статистики: 4,2 млн осіб отримали фінансову допомогу; 570 тис. отримали продуктові набори; 1,1 млн осіб у квітні-травні отримають допомогу від держави на оплату комунальних послуг. Уряд виплатить допомогу громадянам, які втратили доходи, в розмірі $100 і за другий місяць карантину також.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний російський "військово-православний" храм прикрасили Путіним, Сталіним і незрозумілими кримськими жінками

Понад 1,6 млн громадян отримали відстрочку по виплатах позик і кредитів на загальну суму понад $848 млрд.

Але торгово-розважальні центри, кінотеатри, ресторани, парки та інші місця масового скупчення людей поки будуть закриті для відвідування. Продовжиться практика дистанційного навчання у вишах, коледжах та школах. Попри успіхи, президент запевнив, що розслаблятися ніхто не буде.

На сьогодні в країні зареєстровано 2717 випадків зараження коронавірусом. 682 людини одужали після лікування, на жаль, 25 пацієнтів померли внаслідок хвороби.

Станом на ранок 27 квітня загальна кількість померлих від коронавірусу у світі складає 206 549 людей. Одужали - 865 733 людини. Усього у світі 2 977 669 інфікованих.

Зараз ви читаєте новину «Перша з країн СНД анонсувала вихід із карантину і двічі виплатить громадянам компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути