понеділок, 25 січня 2021 12:36

Перша країна ЄС відкрила кордон для туристів з України

Перша країна ЄС відкрила кордон для туристів з України
Кордон для України без будь-яких обмежень можуть відкрити вже з 1 березня. Фото: pinterest.com

Республіка Кіпр дозволила українцям в'їзд в державу.

Це перша країна в ЄС, що відкрила кордони для українських туристів після повного закриття під час 2-ї хвилі пандемії коронавірусу, повідомили в пресслужбі Міністерства туризму Кіпру.

Країна відкрила кордони для 56 держав: країни ЄС та Європейської економічної зони, держави зі спільного "зеленого списку" ЄС, у яких низький рівень захворюваності. Зокрема до списку потрапили Україна, Росія, Білорусь, Велика Британія, Ізраїль, Єгипет, Йорданія, Ліван, ОАЕ та Саудівська Аравія незалежно від їхнього поточного епідемічного стану.

Однак іноземці мають відбути 14-денну самоізоляцію після в'їзду в країну. Після 1 лютого Кіпр планує поступово знімати обмеження. Кордон для України без будь-яких обмежень можуть відкрити вже з 1 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль закрив міжнародне авіасполучення

"У будь-якому випадку, незмінним залишається наше зобов'язання, що з 1 березня 56 країн, згаданих вище, будуть переміщені із сірої категорії (для якої діє вимога самоізоляції) та переміщатимуться лише між зеленою, помаранчевою та червоною категоріями (для якої самоізоляція не потрібна)", - зазначають у повідомленні.

Колір категорії, до якої зарахують Україну, залежить від поточної епідемічної ситуації у нашій країні. Поки що Україна потрапила б у червону категорію. Це означає, що турист має здати ПЛР-тест не пізніше ніж за 72 год. до вильоту, а потім ще один тест після прильоту.

Вимоги поступово скасовуватимуть, залежно від поліпшення епідемічної ситуації.

"Ми продовжуватимемо піклуватися про всіх подорожуючих, у яких під час подорожі виявлено позитивний результат на коронавірус, а також про їх тісні контакти. Зокрема уряд переведе цих осіб в окремі заклади, покриваючи витрати на проживання, їжу, напої та ліки", - пишуть у пресслужбі.

За останню добу в Україні виявили 2516 нових хворих на коронавірус. Станом на ранок 25 січня, маємо 1 194 328 лабораторно підтверджених випадків Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Перша країна ЄС відкрила кордон для туристів з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути