Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2022 13:07

Після низки зустрічей: Пелосі залишає Тайвань

Після низки зустрічей: Пелосі залишає Тайвань
Ненсі Пелосі прилетіла до Тайваню 2 серпня. Фото: скріншот з відео

У середу, 3 липня, спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі покидає острів Тайвань, куди прибула напередодні з робочим візитом.

Кадри з посадкою Пелосі на літак опублікували в мережі. Зустрічі з публічними особами Тайваню закінчено. Візит тривав менш як добу, пише News 18.

Із серпня представниця США провела зустріч з президенткою Тайваню Цай Інвень. Вони обговорили підтримку демократії на острові й не оминули тему війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню

"Ми обговорили, як Америка й Тайвань можуть поглибити наші економічні зв'язки, ще більше зміцнити наше партнерство у сфері безпеки й захистити спільні демократичні цінності", – написала Пелосі у Twitter за підсумками зустрічі.

Американська делегація також зустрілася з віцепрезидентом Законодавчих зборів Юань Цай Чі-чан у Тайбеї.

"Ми підтвердили нашу непохитну підтримку тайванської демократії, зокрема в питаннях безпеки й стабільності, економічного зростання та управління", – прокоментувала Пелосі.

Також спікерка провела онлайн-переговори з главою Законодавчих зборів Юань Ю Сі Куном.

Ненсі Пелосі прилетіла до Тайваню 2 серпня. Це перший приліт американського високопосадовця на острів за останні 25 років. Літак Пелосі супроводжували американські винищувачі.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило про рішучий протест у зв'язку з візитом. Лідер Китаю Сі Цзіньпінь стверджує, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від "гри з вогнем".

Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв у червні міністр оборони Китаю Вей Фенхе.

Після успішного приземлення літака в Тайвані Пелосі заявила, що її візит є сигналом непохитної відданості США підтримці динамічної демократії острова. Візит є частиною ширшої подорожі до Індо-Тихоокеанського регіону, зокрема Сінгапур, Малайзію, Південну Корею і Японію.

Зараз ви читаєте новину «Після низки зустрічей: Пелосі залишає Тайвань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути