субота, 18 червня 2022 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Пекло на землі": в ООН зробили заяву щодо війни в Україні

"Пекло на землі": в ООН зробили заяву щодо війни в Україні
До війни в Україні світ зіткнувся з безпрецедентною глобальною продовольчою кризою через пандемію коронавірусу й зростання цін на пальне. Фото: pixabay.com

Якщо продовольча криза, яка виникла в світі через російське повномасштабне вторгнення в Україну, не буде вирішена, це призведе до голоду, дестабілізації та масової міграції.

Світ зіштовхнеться з "пеклом на землі", якщо не відреагує негайно, заявив директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі, передає The Guardian.

"Найкраще, що можна зробити прямо зараз, це покласти край цій чортовій війні Росії проти України та розблокувати порти. Ще до української кризи ми зіткнулися з безпрецедентною глобальною продовольчою кризою через пандемію коронавірусу й зростання цін на пальне. Тоді ми думали, що гірше вже не буде, але ця війна руйнівна", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокування РФ портів України може призвести до голоду у світі – ООН

Після економічної кризи 2007-2009 років у 48 країнах світу спалахнули заворушення, оскільки ціни на сировину та інфляція зросли, нагадали в ООН.

"Економічні фактори, які ми маємо сьогодні, набагато гірші, ніж 15 років тому. Ми вже спостерігаємо заворушення у Шрі-Ланці та протести в Тунісі, Пакистані та Перу. Відбулася дестабілізація у таких місцях, як Буркіна-Фасо, Малі та Чад. Це лише ознака майбутніх подій", - вважає Бізлі.

Україна щорічно годувала 400 млн людей, а це - 42% світової олії, 16% кукурудзи та 9% пшениці.

Росія блокує щонайменше 20 млн т українського зерна, чим посилює існуючу продовольчу кризу. Кількість людей, які страждають від відсутності продовольчої безпеки, подвоїлася на початку 2022 року. Становить 276 млн осіб. Через війну в Україні це число зросте до 323 млн.

Постійна блокада Росією українських портів перешкоджає експорту не лише тонн зерна, а й кукурудзи з пшеницею. Російська Федерація несе пряму відповідальність за будь-які дефіцити в міжнародній торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «"Пекло на землі": в ООН зробили заяву щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути