Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2024 12:55

Спецтема: Війна Росії проти України

"Відстій": Годжес жорстко висловився про армію РФ

"Відстій": Годжес жорстко висловився про армію РФ
Колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес висловився про досягнення армії РФ в Україні. Фото: gettyimages.com

Колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес жорстко оцінив нинішні досягнення росіян у війні проти України.

За його словами, "їхній флот - відстій, повітряні сили - відстій, і вони втратили пів мільйона солдатів". Про це пише видання Business Insider.

Видання не повідомляє, звідки Годжес взяв інформацію про втрати РФ у живій силі в Україні. Поточні оцінки варіюються від 315 тис., за даними на одного з високопосадовців у галузі оборони США, до трохи більше 400 тис., за даними українського Міноборони.

Разом з тим у січні 2024 року Міноборони Великої Британії заявило, що Росія перебуває на шляху до втрати пів мільйона бійців до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він просто мафіозі" - генерал США розкритикував погрози Трампа щодо НАТО

Такі оцінки Годжеса пролунали, коли Україна поступилася Авдіївкою після жорстокої боротьби, яка коштувала Росії втрат у понад 400 танків, а також багато тисяч солдатів. Попри жорсткі бої в Україні, Годжес вважає, що навколо її боротьби з Росією "забагато негативізму".

Генерал у відставці також заявив, що Заходу потрібно "розмазати" Росію, захищаючи молоду демократію, до якої вона вторглася.

"Після 10 років у Росії були всі переваги, і вони досі окупували лише 18% території України", - сказав Годжес, маючи на увазі не тільки повномасштабне вторгнення 2022 року, але й анексію Криму та бойові дії на Донбасі від 2014 року.

Видання наголошує, що заяви генерала прозвучали в надзвичайно небезпечний для оборони України момент. Адже нині країна переживає коливання міжнародної підтримки, зміну військового керівництва, і стикається з набагато численнішим і краще забезпеченим ворогом.

Разом з тим РФ перевела свою економіку на воєнні рейки, ризикуючи довгостроковим економічним спадом, але спричинивши тимчасове піднесення.

Російський диктатор Володимир Путін нині не зацікавлений у переговорах. Він все ще намагається досягти всіх своїх цілей, зокрема, знищення НАТО та України, вважає колишній командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Годжес.

При цьому він наголосив, що Росія зазнає краху раніше, ніж Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Відстій": Годжес жорстко висловився про армію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути