четвер, 06 вересня 2018 10:16

Отруєння Скрипаля: з'явилася нова інформація про звинувачених росіян

Отруєння Скрипаля: з'явилася нова інформація про звинувачених росіян
Великобританія звинуватила двох росіян в отруєнні Сергія та Юлії Скрипаль. Фото: meduza.io

У мережі з'явилася інформація про 2 чоловіків, яких Великобританія звинуватила в отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів. За версією британської поліції, вони співробітники Головного розвідувального управління Генштабу Росії Олександр Петров і Руслан Бошіров.

Такі дані опублікувало петербурзьке видання "Фонтанка" без посилання на джерело.

За версією правоохоронців, їхні імена змінені. Хоча російські паспорти були справді.

Бошіров народився 12 квітня 1978-го в Душанбе. Зареєстрований у Москві у 25-поверховому будинку на Великій Набережній вулиці. Але сусіди по будинку заявили, що в тій квартирі живе "тільки стара жінка".

"Чоловіка ніколи в квартирі не бачили і в під'їзді не зустрічали. Можемо припустити, що це син господині, прописаний за адресою, але не жив тут ніколи", - сказали вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія назвала імена винних в отруєнні Скрипалів - оприлюднили фото

2015-го йому були виписані 2 штрафи, отримані з різницею в 3 дні - 20 і 23 липня. Їх оформляв московський міжрайонний відділ судових приставів зі стягнення адміністративних штрафів №1. Номери виробництв йдуть не за порядком; першому з них присвоєно номер 433048, другому - 432322. У банку даних виконавчої служби інформації щодо Бошірова немає.

У соцмережах є сторінки під ім'ям Руслана Бошірова, але вони порожні. За словами журналістів видання, у фейсбуці у Бошірова один друг - "дівчина з України", однак перевірити цю інформацію журналістам виданню "Медузи" не вдалося. "ВКонтакте" на його сторінці написано, що 2004-го закінчив географічний факультет Московського університету.

Олександр Петров народився 31 липня 1979-го. Людина з таким ім'ям, прізвищем і датою народження згадується в списку співробітників виробника імунобіологічних препаратів "Мікроген". Іншої інформації про нього знайти не вдалося.

Закордонні паспорта Бошірова та Петрова оформлені близько 2 років тому. Документи мають серію 65, а їхні номери відрізняються тільки останньою цифрою - 1297 і 1294. Саме за цими паспортами Петров і Бошіров придбали квитки до Лондону за 2 дні до отруєння Скрипалів.

На них же придбали й зворотні квитки на 2 рейси з Хітроу до Шереметьєво - вечірній 4 березня і нічний 5 березня.

Чоловіки часто гостювали в Західній Європі. З вересня 2016-го по березень 2018-го вони відвідали Амстердам, Женеву, Мілан і неодноразово бували в Парижі. Олександр Петров щонайменше один раз до отруєння Скрипалів був у Лондоні - з 28 лютого по 5 березня 2017-го.

Помічник президента Росії Юрій Ушаков вважає необґрунтованою підозру 2 росіян в отруєнні Скрипалів.

Він зазначив, що дані розслідування Скотланд-Ярду ні про що не говорять і викликають подив.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Скрипаля: з'явилася нова інформація про звинувачених росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути