Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 14:29

Отруєння Скрипаля: Росія відмовляється виконувати ультиматум Лондона

Отруєння Скрипаля: Росія відмовляється виконувати ультиматум Лондона
Сергій Лавров вважає, що Британія не дотримується міжнародних норм, тому Кремль надавати інформацію про свою хімічну зброю не буде

Росія не надаватиме пояснень про застосування до Сергія Скрипаля нервово-паралітичної отрути, доки не отримає доступ до матеріалів справи.

Очільник російського МЗС Сергій Лавров заявив, що вони не отримували від Великобританії офіційного запиту щодо отруйних речовин, які були застосовані проти Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, повідомляє ТАСС.

Лавров посилається на Міжнародну конвенцію із заборони хімічної зброї. Відповідно до неї, Лондон мав негайно звернутися до країни, яку підозрює у застосуванні хімічної зброї. Також повинен дозволити росіянам доступ до отруйної речовини зі справи.

"З огляду на нашу обізнаність в тому, що Росія раніше створила цей агент і в змозі відтворити його, відомості про проведення спонсорованих російською державою вбивств і нашу думку про те, що Росія розглядає деяких перебіжчиків як цілі для вбивств, уряд прийшов до висновку, що досить імовірно що Росія несе відповідальність дії проти Сергія і Юлії Скрипаль ", - заявила Тереза Мей, яка є очільником ради національної безпеки Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський сенатор розповів про газ "Новичок", яким отруїли екс-шпигуна Скрипаля

"Цирковим шоу у британському парламентів" назвала виступ Мей речниця російського МЗС Марія Захарова.

Британська преса обговорює кілька радикальних заходів, які можуть бути застосовані проти Росії: вигнання російських дипломатів, бойкот Чемпіоната кубку світу-2018, кібератака на російські сервери, нові міжнародні санкції.

У понеділок 12 березня очільниця британського уряду Тереза Мей виступила перед парламентом. Дала Кремлю час до вівторка, щоб пред'явити пояснення з приводу події.
"Скрипаля отруїли нервово-паралітичним агентом військового призначення, розробленим Росією. Вчинок був необдуманим та безрозсудним", - заявила Мей.
Міністр закордонних справ Борис Джонсон викликав російського посла в Уайтхолл і вимагав пояснення від Кремля до опівночі вівторка, 13 березня. В протилежному випадку британський уряд буде вживати жорстких заходів.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Скрипаля: Росія відмовляється виконувати ультиматум Лондона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути