четвер, 26 листопада 2020 02:42

Отруєння Навального: сліди "Новичка" знайшли і на інших предметах

Отруєння Навального: сліди "Новичка" знайшли і на інших предметах
Знайшли сліди "Новачка" і на інших предметах. Фото: Instagram

Уряд Німеччини повідомив про наявність в справі про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального інших предметів, на яких було виявлено присутність отрути групи "Новичок", крім пляшки з водою, про яку було відомо раніше.

Німецька влада заявили, що твердження про те, що сліди "Новичка" були тільки на пляшці води, але не в організмі Навального, не відповідає дійсності, випливає з відповіді уряду на депутатський запит представників правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини".

Представники уряду визнали існування "інших предметів", на яких були виявлені сліди отрути, крім пляшки з водою. У той же час виявлені сліди "Новичка" не дозволяють визначити, в якому агрегатному стані знаходилася отрута до потрапляння в тіло політика.

За даними німецької влади, вперше сліди отруєння "Новичком" були виявлені в німецькому Інституті токсикології та фармакології бундесверу без участі іноземних фахівців. Однак потім ці сліди в біомедичних пробах Навального, вилучених 5 і 6 вересня, "поза всяких сумнівів" виявили незалежні лабораторії Організації по забороні хімічної зброї, Швеції та Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США закликав уряд ввести санкції проти Росії за отруєння Навального

Нагадаємо, Олексій Навальний знепритомнів 20 серпня на борту літака, що прямував із Томська до Москви. Після екстреної посадки в Омську опозиціонера госпіталізували. 22 серпня його після тривалих узгоджень з російською владою доставили для лікування в Берлін. 19 діб російський політик перебував у штучній комі.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Навального: сліди "Новичка" знайшли і на інших предметах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути