середа, 14 березня 2018 23:45

Отруєння Скрипаля: в Радбезі ООН зробили важливу заяву

Отруєння Скрипаля: в Радбезі ООН зробили важливу заяву
У США вважають, що Росія заслуговує покарання за отруєння Скрипаля. Фото: Peoples.ru

США заявляє про винність Росії в скоєнні злочину, що стосується використання хімічної зброї на території Великої Британії.

Про це повідомила посол США в ООН Ніккі Хейлі під час екстреного засідання Ради безпеки ООН, передає РБК-Україна.

"Сьогодні ми зібралися для того, щоб обговорити потенційне використання хімічної зброї одним членом Радбезу на території іншого члена Радбезу. США вважають, що Росія винна в нападі на двох осіб в Сполученому Королівстві з використанням бойової отруйної речовини нервово-паралітичної дії", - заявила Хейлі .

Вона додала, що в результаті використання газу постраждали перехожі.

"Постраждали десятки перехожих. Поліцейський Нік Бейлі першим прибув на місце події. Він досі перебуває у лікарні у важкому стані. Ми молимося за жертв цього жорстокого злочину. Злочин Росії заслуговує заходів з боку Ради Безпеки", - додала посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипаля: із Великої Британії депортують російських дипломатів

За її словами, США проявляють абсолютну солідарність з Великою Британією.

"Немає інших країн, у яких сильніше зв'язку, ніж США і Великобританія. Коли наші друзі в Сполученому Королівстві стикаються з проблемами, США завжди будуть готові їх підтримати", - додала Хейлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тереза Мей відкрито звинуватила Росію в отруєнні Скрипаля

Колишнього полковника Головного розвідувального управління Росії 66-річного Сергія Скрипаля та його доньку 33-річну Юлію знайшли непритомними на лавці біля торгового центру в англійському Солсбері 4 березня. Чоловік таємно працював на спецслужби Великої Британії у 1995–2004 роках. Після арешту в РФ його обміняли на затриманих у США російських шпигунів. Потім він разом із родиною переїхав до Англії. Скрипаля могли отруїти російські спецслужби, припускає слідство. 7 березня колишній Скрипаль та Юлія впали в кому. Офіцер місцевої поліції Нік Бейлі також впав в кому, але 8 березня йому стало краще і він зміг говорити. Бейлі першим приїхав на виклик до торгового центру, поруч з яким на лавці виявили потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Скрипаля: в Радбезі ООН зробили важливу заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути