Ексклюзиви
середа, 14 березня 2018 12:11

Отруєння Скрипаля: в Кремлі відповіли на ультиматум Лондона

Отруєння Скрипаля: в Кремлі відповіли на ультиматум Лондона
У Кремлі не сприймають ультиматумів, які висунула Англія щодо отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля (на фото) Фото: gdb.rferl.org

Росія не сприймає звинувачень і ультиматумів у справі екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля, якого отруїли нервово-паралітичній речовиною у Великій Британії.

"Москва не сприймає абсолютно голослівних і не підкріплених жодними доказами звинувачень на свою адресу і не сприймає мови ультиматуму", — заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипаля: екс-голова ФСБ побачив український слід

Він переконаний, що у Лондона немає підстав звинувачувати Кремль в інциденті з екс-полковником, повідомляють російські ЗМІ.

"Позицію Москви довели дипломатичними каналами до Лондона. Вона полягає в тому, що Москва не має ніякого відношення до події, що мала місце у Великій Британії".

Назвати версії отруєння екс-полковника Сергія Скрипаля, які висуваються в Москві, прес-секретар президента Росії відмовився.

"Це не наша справа — висловлювати якісь версії, тим більше з боку Кремля. Тому що Кремль не займається розслідуванням подій", - каже Пєсков.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила в парламенті про те, що Скрипаля і його доньку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії. Москві запропонували дати Лондону відповідь до вечора вівторка про причини, за якими російський нервово-паралітичний засіб бойового призначення міг опинитися на британській території.

Ультиматум підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель. За її словами, Росія повинна надати швидкі відповіді на виправдані запитання британського уряду та виконати вимогу щодо повного та негайного розкриття інформації про відповідну програму розробки хімічної зброї перед Організацією із заборони хімічної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Скрипаля: в Кремлі відповіли на ультиматум Лондона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути