Ексклюзиви
субота, 17 березня 2018 09:57

Звільнили екс-заступника директора ФБР

Автор: dw
  США: звільнили екс-заступника директора ФБР Ендрю Маккейба
США: звільнили екс-заступника директора ФБР Ендрю Маккейба

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс звільнив вчора, 16 березня, екс-заступника директора Федерального бюро розвідки Ендрю Маккейба, якого регулярно критикував президент Дональд Трамп.

До офіційного виходу на пенсію чиновникові залишалося 26 годин, зазначає агенція новин AP.

Маккейб розкритикував крок свого керівника та припустив, що це було зроблено у ході "війни проти ФБР" адміністрації Трампа. Звільнення мотивоване рекомендацією дисциплінарних служб ФБР.

Маккейбу закидають нечесність та зливання інформації пресі. Він втратив посаду перед публікацією інспекційного звіту, що, як очікується, містить дані про те, що він начебто допускав витоки інформації пресі та не був налаштований на співпрацю з наглядовим відомством під час розслідування справи з електронним листуванням Гілларі Клінтон.

"ФБР очікує, що кожен співробітник дотримуватиметься найвищих стандартів чесності, честі та підзвітності", - заявив своєю чергою Сешнс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трамп позбавляється людей, пов'язаних із Росією"

Трамп зрадів звільненню одного зі своїх опонентів і опублікував твіт, де назвав звільнення Маккейба "великим днем для демократії", а самого чиновника - пов'язаним з брехнею та корупцією на найвищих щаблях у ФБР.

Держсекретаря США Рекса Тілерсона президент звільнив з посади. Трамп звільнив Тілерсона через кілька годин після того, як держсекретар звинуватив Росію в отруєнні Скрипаля.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили екс-заступника директора ФБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути