середа, 03 березня 2021 05:40

Оштрафували телеканал, який транслював російські фейки про Covid-19

Оштрафували телеканал, який транслював російські фейки про Covid-19
У Латвії оштрафували компанію, яка ретранслювала російський "Перший канал". Фото: Reuters

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії оштрафувала на 16 тисяч євро компанію, яка ретранслює російський "Перший канал".

"Рада наклала на "Перший балтійський канал" максимальний штраф у розмірі 10 тис. євро за передачу "Здоровье" від 27 грудня. З другого боку, за порушення в програмі "Жить здорово" від 30 грудня - штраф у розмірі 6000 євро", - повідомляється на сайті організації.

Нацрада дійшла висновку, що в цих передачах поширювалися неправдиві твердження про коронавірус. Зокрема про те, що це інфекція з низьким рівнем зараження. Той факт, що ця інформація була неправдивою, підтвердили латвійське міністерство охорони здоров'я і Центр профілактики та контролю захворювань.

Як зазначається, канал порушив вимоги закону про електронні ЗМІ: програми і передачі електронних ЗМІ не можуть містити контент, який загрожує здоров'ю людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія на рік закрила російський телеканал

Закон також передбачає, що електронні ЗМІ мають гарантувати, що факти викладаються в передачах чесно, об'єктивно, точно і з дотриманням нейтралітету. Коментарі та думки мають бути відокремлені від новин, а автор думки або коментаря має бути названий.

Вважається, що неправдиві заяви, зроблені у згаданих програмах, можуть призвести до неконтрольованого поширення коронавірусу в країні.

У лютому за рішенням Національної ради з електронних ЗМІ Латвії на рік було заборонено мовлення телеканалу "Росія-РТР" (ретранслює телеканал "Росія-1") за розпалювання ненависті до України.

Також було припинено мовлення 16 російських телеканалів, оскільки неможливо було визначити їх бенефіціарів на місцевому телеринку.

Зараз ви читаєте новину «Оштрафували телеканал, який транслював російські фейки про Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути