Ексклюзиви
неділя, 07 січня 2024 11:32

Орбан може очолити Європейську Раду - Politico

Орбан може очолити Європейську Раду - Politico
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може тимчасово очолити Європейську Раду. Фото: gettyimages.com

Якщо нинішній президент Європейської Ради Шарль Мішель піде у відставку в липні 2024 року, очолити її тимчасово може прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Лідерам ЄС доведеться швидко домовлятися про кандидатуру наступника. Про це пише Politico.

Головування у Раді перейде до Орбана, якщо лідери не зможуть дійти згоди. Виконуватиме обов'язки він із липня до грудня 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан загрожує Заходу

Чинний президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що має намір взяти участь у виборах до Європейського парламенту. Це передбачає, що він покине посаду президента Ради ЄС достроково.

За інформацією видання, це перший випадок, коли президент Євроради візьме участь у виборах до Європарламенту і може піти з посади достроково.

"Шарль Мішель повинен був залишитися на посаді до листопада 2024 року. Його рішення піти раніше створює додатковий тиск на європейських лідерів, бо тепер їм доведеться за менший час вирішувати, хто очолить головні європейські інституції", - йдеться у публікації.

Після виборів до Європейського парламенту, які відбудуться 6-9 червня у всіх 27 країнах ЄС, лідери Євросоюзу зустрінуться 17 червня, а потім 27-28 червня. Ймовірно, саме тоді вони обговорять кандидатуру наступника Мішеля.

Відомий своєю проросійською та антизахідною позицією прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прийняв запрошення лідера України Володимира Зеленського щодо двосторонньої зустрічі. Зеленський запропонував зустрітися ще на початку грудня, зокрема запропонував "вести переговори".

Переговори президента України Володимира Зеленського з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном можуть стосуватися широкого спектра двосторонніх відносин.

Зараз ви читаєте новину «Орбан може очолити Європейську Раду - Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути