Ексклюзиви
неділя, 30 серпня 2020 05:26

Опозиція закликала главу МВС Білорусі подати у відставку

Опозиція закликала главу МВС Білорусі подати у відставку

Координаційна рада опозиції Білорусі закликала главу МВС республіки Юрія Караєва або подати у відставку, або здатись з повинною. Про це повідомила член президії Координаційної ради Марія Колесникова.

"Пан Караєв, 13 серпня в ефірі білоруського телебачення (ви) взяли на себе відповідальність за тих, кому дісталося. Смерть людей, насильство, безпрецедентна жорстокість і тортури мирного населення - ми все це бачили... І якщо ви берете на себе відповідальність за ці події, у вас є два варіанти - ви або подаєте у відставку, або у вас має бути явка з повинною", - цитує УНН слова опозиціонерки.

За її словами, для "всіх інших учасників цих подій є теж варіант явки з повинною". При цьому вона наголосила, що всі свідки злочинів за законом Республіки Білорусь зобов'язані повідомити про відомі їм злочини.

Колесникова додала, що Координаційна рада звернулася до правоохоронних органів країни, закликавши їх виконати присягу в частині розслідувань злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська бачить Росію посередником у мужнародних переговорах щодо ситуації в Білорусі

У Білорусі вже третій тиждень проходять масові протести проти результатів виборів президента, які відбулися 9 серпня. Силовики здійснюють затримання мітингувальників, а також лідерів опозиції. Євросоюз вимагає від Олександра Лукашенка звільнити затриманих і дотримуватися права громадян на мирний протест. За час мітингів загинули люди. Точна їх кількість не відома, за неофіційними даними - їх більше п'яти.

У зв'язку з масовими порушеннями прав громадян, а також невизнанням результатів виборів, ЄС вирішив ввести санкції проти Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція закликала главу МВС Білорусі подати у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути