пʼятниця, 05 лютого 2021 07:19

Олексія Навального привезуть до суду

Олексія Навального привезуть до суду
Російського опозиціонера Олексія Навального судять за наклеп. Позов подав 93-річний ветеран війни. Фото: REUTERS

Сьогодні, 5 лютого, у Бабушкінському суді Москви розглядатимуть справу російського опозиціонера Олексія Навального. Його звинувачують у наклепі.

Справу про наклеп було порушено стосовно політика в червні торік, пишуть російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії помер лікар, який рятував Навального

Ветеран війни 93-річний Гнат Артеменко образився після коментаря Навального в YouTube про участь пенсіонера в ролику про голосування щодо поправок до Конституції РФ.

Справу слухає Мировий суд, але щоб під час розгляду змогли бути присутніми журналісти, засідання пройде в приміщенні більш відповідному для цього.

Російському політику Олексію Навальному змінили умовний термін на ув'язнення на реальний. Він має провести 2 роки та 8 місяців ув'язнення в колонії загального режиму. Врахували рік, який Навальний провів під домашнім арештом. Олексія Навального і його брата Олега у 2014 році звинуватили в тому, що їхній бізнес з доставки посилок завдав шкоди великому клієнтові - косметичній компанії "Ів Роше". Олексію присудили умовний термін, а його братові Олегу - реальний 3,5 роки колонії. Зараз Федеральна служба виконання покарань вирішила, що Навальний порушив правила випробувального терміну, і вимагала, щоб він прийшов на інспекцію 29 грудня. Він перебував на лікуванні в Німеччині після отруєння. ФСВП вважає, що він міг з'явитися: як вважає відомство, політик був достатньо здоровий. 6-річний випробувальний термін закінчився 30 грудня торік.

Зараз ви читаєте новину «Олексія Навального привезуть до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути