четвер, 27 квітня 2023 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Окуповані території хочуть заселити росіянами з бідних регіонів –  ISW

Окуповані території хочуть заселити росіянами з бідних регіонів –  ISW
Окупанти планують пересилити людей з бідних регіонів РФ в Україну. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія продовжує навмисну ​​кампанію з депопуляції на окупованих територіях України, щоб потім заселити їх росіянами.

Туди хочуть переселити людей з бідних регіонів Росії. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Аналітики посилаються на заяву заступниці міністра оборони Ганни Маляр. За її словами, Росія намагається змінити етнічний склад України, активно проводячи масштабне переселення в Україну людей переважно з бідних і віддалених регіонів РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вона просто шалена" – омбудсмен назвав кількість цивільних у заручниках РФ

Маляр зазначила, що найбільш інтенсивні дії тривають в окупованій Луганській області. Також зауважила, що Росія також депортує українців і примусово переселяє їх у Росію.

"Росія може сподіватися переселити росіян для заповнення знелюднених територій України з метою подальшої інтеграції окупованих територій до Росії соціально, адміністративно, політично та економічно. Тим самим ускладнюючи умови для реінтеграції цих територій в Україну", – пояснили аналітики.

Раніше ISW оцінював, що такі дії рівнозначні навмисній "етнічній чистці" та є явним порушенням Женевської конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Окупанти депортували з України понад 19,5 тис. дітей. На тимчасово окупованих територіях і в РФ перебувають понад 4,3 тис. статусних дітей, серед яких є діти-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування, повідомило Міністерство реінтеграції.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини в РФ Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

Зараз ви читаєте новину «Окуповані території хочуть заселити росіянами з бідних регіонів –  ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути