Ексклюзиви
понеділок, 17 липня 2023 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на фронті шантажують Міноборони РФ

Окупанти на фронті шантажують Міноборони РФ
Здається, непокора серед командирів в РФ поширюється на деяких їхніх солдатів. Фото: eastnews.ua

Непокора серед командирів у Росії поширюється на деяких їхніх солдатів.

16 липня російські військові оглядачі поширили аудіофрагмент, у якому ймовірні підрозділи 7-ї дивізії ВДВ РФ погрожували, що відступлять зі своїх позицій в окупованій частині Херсонській області, якщо Міністерство оборони Російської Федерації заарештує їхнього командувача Михайла Теплінського або погрожуватиме його життю, йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Елементи 7-ї дивізії ВДВ стверджували, що захищатимуть Теплінського від російського Міноборони. Стверджували також, що вище командування РФ націлене на найбільш боєздатних командирів Росії. Це аудіозвернення є погрозою масового дезертирства від імені Теплінського. Водночас дезертирство в РФ є смертним злочином, як і в багатьох арміях", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза із командуванням РФ змінить ситуацію на фронті – прогноз аналітиків

Військовослужбовці ВДВ шантажують Міноборони Росії, щоб Теплінський продовжував командувати військами в Україні, незважаючи на попередній зв'язок Теплінського з фінансистом ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, який очолив заколот у РФ 24 червня.

Збройні сили України одночасно ведуть контрнаступальні операції на декількох напрямках фронту. Просунулися на Бахмутському та Бердянському напрямках.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

ЗСУ відбили російські наземні атаки на південь від Новоселівського та Масютівки. Російські війська ведуть активні наступальні дії на Куп'янському напрямку, але українські сили тримають оборону в цьому районі. Росіяни наступали у Новоселівському та атакували українські позиції поблизу Синьківки та Дворічної.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на фронті шантажують Міноборони РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути