вівторок, 09 лютого 2021 13:28

Охоронця концтабору в 100 років судять за участь у Голокості

Охоронця концтабору в 100 років судять за участь у Голокості
Концтабір "Заксенхаузен" / Wikipedia

Німецькі прокурори звинуватили колишнього 100-річного охоронця концтабору в співучасті в 3518 вбивствах під час Другої світової війни.

За даними німецьких влади, чоловік свідомо і добровільно допоміг убивати людей під час Голокосту. Про це пише Euro Weekly News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнили найбільший табір смерті

Підозрюваний живе в Бранденбурзі. Він звинувачується в умисному сприянні вбивствам у концтаборі "Заксенхаузен" у 1942-1945 роках. Прокуратура міста Нойруппін заявила, що ця людина придатна до суду, попри вік.

Концтабір "Заксенхаузен" відкрили 1936-го. Він був відомий тим, що там почали вбивати в'язнів за допомогою газу. Потім так само вбивали у концтаборі "Аушвіц-Біркенау", де загинули мільйони людей у газових камерах.

Ця новина з'явилася через кілька днів після того, як німецька прокуратура звинуватила секретарку нацистського концтабору в причетності до вбивств 10 тис. людей під час Голокосту. 95-річна жінка була секретарем коменданта концтабору "Штуттгоф" в окупованій нацистами Польщі. Її звинувачують в тому, що допомагала офіцерам вбивати єврейських, польських і радянських військовополонених в 1943-1945 роках. Це перша за багато років така справа проти жінки.

Зараз ви читаєте новину «Охоронця концтабору в 100 років судять за участь у Голокості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути