понеділок, 22 серпня 2022 14:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Навчання українських пілотів на штурмовиках А-10: у ЗСУ прокоментували

Навчання українських пілотів на штурмовиках А-10: у ЗСУ прокоментували
У ЗСУ прокоментували інформацію про те, що українські пілоти проходять у Сполучених Штатах навчання на штурмовиках A-10 Thunderbolt II. Фото: eastnews.ua

У Збройних силах України відреагували на інформацію про те, що українські пілоти проходять у Сполучених Штатах навчання на штурмовиках A-10 Thunderbolt II.

Журналіст видання Time стверджував, що побував у таємному навчальному центрі, де й побачив, як українські військові тренуються на штурмовиках А-10. Однак речник Повітряних сил Юрій Ігнат заперечив цю інформацію в понеділок, 22 серпня, в ефірі національного телемарафону.

Водночас він пояснив, що попри це про реальні польоти на Thunderbolt II поки не йдеться.

"Ішлося про авіасимулятори. Тільки триває дослідження їх використання для систем. Про літак, який нададуть Україні для Повітряних сил, поки не йдеться, ми не маємо чіткої відповіді", – заявив Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розглядаємо кризові ситуації" – як Повітряні сили готуються до 24 серпня

Водночас речник ПС зазначив, що українські військові вже неодноразово казали, які літаки хотіли б мати на озброєнні.

"Це багатоцільовий літак, здатний стріляти по повітряних і наземних цілях, виконувати безліч інших завдань", – зазначив Ігнат.

А-10 використовували в Іраку й Афганістані для підтримання військ з повітря. Пілоти повітряних сил повільно керували штурмовиком над місцевістю, а потім стріляли по винищувачах повстанців. Thunderbolt II – броньований одномісний штурмовик, названий на честь винищувача-бомбардувальника часів Другої світової P-47. Його призначенням є знищення танків, бронемашин та інших наземних цілей.

Українських пілотів навчають у Сполучених Штатах. Їх тренують на штурмовиках А-10. Журналістам дозволили відвідати секретний навчальний центр пілотів за однієї умови: представники ЗМІ мали надіти на очі пов'язку. Уже на місці репортер побачив плакати з А-10 і написом: "Зберігайте спокій і знищуйте радянські танки". Про це повідомляє Time.

Зараз ви читаєте новину «Навчання українських пілотів на штурмовиках А-10: у ЗСУ прокоментували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути