Ексклюзиви
вівторок, 15 листопада 2022 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Ображений Лавров на G20 зробив заяву про Зеленського, Захід і переговори

Ображений Лавров на G20 зробив заяву про Зеленського, Захід і переговори
Кремль направив на саміт в Індонезію міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Фото: facebook.com/MIDRussia

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров образився, що президент Володимир Зеленський вже нібито не слухає своїх "господарів" із Заходу.

Про це Лавров заявив на пресконференції 15 листопада на полях саміту G20 в Індонезії, коментуючи небажання Києва говорити з Москвою, пише "Українська правда".

"Щодо сигналів Зеленському з боку Заходу. Чутки ширяться, що американська адміністрація говорить Зеленському, щоб він був поступливішим. З виступу Зеленського на засіданні G20 я виніс один висновок, що жодних порад Заходу (щодо переговорів з Росією. – Gazeta.ua) він поки що не слухає. Не перераховуватиму всього, що він сказав – але була войовнича риторика, русофобська, агресивна", – вважає Лавров.

Також він образився, що Зеленський виступав цілих 20 хв. – тоді як іншим учасникам саміту давали не більше 3 хв.

"Перебити його було неможливо, а вимикати запис, ймовірно, не захотіли", – сказав ставленик Кремля.

Він також звернув увагу на фразу Зеленського, яка нібито "найкраще характеризує зміст" його промови. Вона була про те, що "висадка союзників у Нормандії 1944 року стала переломним моментом у Другій світовій війні". Лавров сказав, що журналісти висновки можуть зробити самі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Франції та лідер КНР обговорили війну в Україні на саміті G20

При цьому представник країни-агресора вкотре заявив, що "ЄС і НАТО давно є гібридними учасниками гібридної війни в Україні".

Він також додав, що Росія нібито "багаторазово вустами президента підтверджувала, що не відмовляється від переговорів", а відмовляється нібито Україна, яка навіть законодавчо закріпила, що не вестиме переговори з російським диктатором Володимиром Путіним.

Не обійшлось і без погроз Лаврова. Сказав, "щодовше (Україна. – Gazeta.ua) відмовлятиметься, то важче буде домовитися".

Умови України для переговорів він назвав "свідомо нереалістичними й неадекватними в цій ситуації".

Лавров зазначив, що обговорив цю тему під час "короткого контакту" на полях "двадцятки" з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

За словами Лаврова, Макрон "підтвердив свою налаштованість на продовження контактів із Путіним із метою пошуку якихось домовленостей, які дадуть змогу врегулювати всю ситуацію".

15 листопада на індонезійському острові Балі розпочався дводенний саміт лідерів країн "Великої двадцятки", на якому багато уваги приділять Україні.

Володимир Зеленський вже виступив перед лідерами G20 онлайн. Назвав 10 умов закінчення війни Росії проти України. Також попередив, що більше ніяких домовленостей типу "Мінська-3" не буде. Президент пояснив, що Україна не дасть РФ можливості перечекати та наростити сили.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван рекомендував команді Володимира Зеленського почати думати про реалістичні вимоги для переговорів з РФ, включаючи перегляд заявленої мети України щодо повернення Криму.

Зараз ви читаєте новину «Ображений Лавров на G20 зробив заяву про Зеленського, Захід і переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути