Ексклюзиви
пʼятниця, 10 січня 2020 09:49

Новий посол України в ООН нагадав Раді Безпеки про досі окупований Крим

Новий посол України в ООН нагадав Раді Безпеки про досі окупований Крим
Новий посол України в ООН Сергій Кислиця. Фото: 24tv.ua

Новопризначений представник України в ООН Сергій Кислиця взяв участь у загальних дебатах про дотримання статуту Організації. Він одразу ж нагадав Організації Об'єднаних Націй та Росії про досі окупований Крим.

"Хоч хто що казав би, але тимчасова окупація та анексія півострова Крим є найгрубішим порушенням статуту ООН і залишаться такими в підручниках з історії", – повідомляє представництво України при ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН занепокоєні тим, як передача ексберкутівців позначиться на справах Майдану

Він також наголосив, що війна на сході України за останні шість років забрала життя 14 тис. осіб. Зазнали поранень ще 30 тис., а мільйони людей стали вимушеними переселенцями.

"Я твердо переконаний у незамінній ролі, яку Рада Безпеки може і повинна відігравати в реалізації першочергової цілі – підтримки міжнародного миру і безпеки, а також у притягненні до відповідальності винних у порушенні міжнародного права", – заявив Сергій Кислиця.

Сергій Кислиця – заступник міністра закордонних справ України з 2014 року. Працює у структурі МЗС України з 1992 року. За цей час працював у різних дипломатичних представництвах України.

Був радником посольства України у США, членом делегації України на Генасамблеї ООН, членом комітету Ради Європи, був представником України у виконавчій раді ЮНЕСКО, помічником місії України при НАТО.

У грудні 2019 року президент України Володимир Зеленський призначив дипломата представником України при Організації Об'єднаних націй.

Зараз ви читаєте новину «Новий посол України в ООН нагадав Раді Безпеки про досі окупований Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути