Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2020 17:01

Німеччина не зобов'язуватиме приїжджих із червоних зон робити ІФА-тести

Німеччина не зобов'язуватиме приїжджих із червоних зон робити ІФА-тести
Німеччина більше не буде вимагати обов'язкових тестів на коронавірус від мандрівників, повернувшихся із "червоної зони". Фото: Reuters

Німеччина більше не вимагатиме обов'язкових тестів на коронавірус від мандрівників, які повертаються із зон підвищеного ризику за кордоном, а направить свою стратегію тестування на людей, у яких є симптоми Covid-19.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан сказав, що число тестів на коронавірус у країні під час літніх канікул досягло 900 тис. на тиждень. Їх частково використовували для виявлення його в людей, які щойно повернулися з-за кордону, - пише AP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина хоче повернути трансатлантичні авіарейси

Мандрівникам в аеропорту, вокзалах і на зупинках шосе пропонували безкоштовні ІФА-тести, що дозволяло їм уникнути обов'язкового 2-тижневого карантину, якщо результат був негативний.

"Коли закінчиться період відпусток, ризик знизиться. Ми повинні зосередитися на пацієнтах із симптомами та тих, хто контактував з інфікованими", – розповів Шпан.

Також він повідомив, що ще не відомо, коли зміниться стратегія тестування. Ймовірно, що це рішення буде прийняте в четвер на зустрічі канцлерки Анґели Меркель і 16 прем'єрів федеральних земель.

У Німеччині з початку епідемії зареєстрували 215 336 випадків коронавірусу, померли 9195 осіб. За офіційними даними, 196 400 людей одужали після інфекції. В країні триває дискусія щодо посилення карантинних обмежень через пандемію. "Економічна рада ХДС" запропонувала заборонити всі поїздки до країн із підвищеним ризиком інфікування. Зараз у Німеччині подорожі в такі країни дозволені. Після повернення з них мандрівники мають надати негативний тест на Covid-19 або 2 тижні залишатися на карантині. Із 8 серпня в Німеччині запроваджують обов'язкове безкоштовне тестування після повернення з таких країн.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина не зобов'язуватиме приїжджих із червоних зон робити ІФА-тести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути