Ексклюзиви
середа, 03 лютого 2021 07:15

Ніч довгих кийків у РФ: що відомо про затриманих під час мітингів за Навального

Ніч довгих кийків у РФ: що відомо про затриманих під час мітингів за Навального
Під час розгону мітингів проти ув'язнення опозиціонера Олексія Навального 2 лютого російські силовики затримали щонайменше 1 386 людей у 10 містах РФ. Фото: Reuters

Щонайменше 1 386 людей у 10 містах Росії затримали силовики під час розгону мітингів проти ув'язнення опозиціонера Олексія Навального 2 лютого.

Найбільше, а саме 1 116 протестувальників, затримали у Москві. Про це повідомляють у правозахисній організації "ОВД-Инфо".

В організації також повідомляють про випадки відмови у наданні затриманим медичної допомоги, коли лікарі "швидкої" відмовляються везти в лікарню. Зокрема йдеться про 2-х неповнолітніх, яких вдарили під час затримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навального відправлять в колонію під Москвою

Також відомо, що одній із затриманих "погрожують відмовою в праві на адвоката і застосуванням фізичної сили у випадку, якщо вона не надасть доступ до свого телефону і до його IMEI-номеру".

Були випадки, що у відділ не пускали адвоката і муніципальних депутатів, не брали передачі для затриманих, правоохоронці вилучали всі речі, паспорти і телефони. Із затриманим припинявся зв'язок із моменту виходу з автозаку. А суд їм обіцяють влаштувати просто у відділі поліції.

Російському політику Олексію Навальному змінили умовний термін на ув'язнення на реальний. Він має провести 2 роки та 8 місяців ув'язнення в колонії загального режиму. Врахували рік, який Навальний провів під домашнім арештом.

Зараз ви читаєте новину «Ніч довгих кийків у РФ: що відомо про затриманих під час мітингів за Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути