вівторок, 20 жовтня 2020 11:51

Невідомі сплюндрували єврейські кладовища й меморіал жертвам Голокосту

Невідомі сплюндрували єврейські кладовища й меморіал жертвам Голокосту
Фото: Getty Images

На меморіал в Салоніках нанесено образливі написи, на єврейському кладовищі на Родосі пошкоджено могили. Про це повідомляє dw.com.

Невідомі сплюндрували меморіал жертвам Голокосту і два єврейські кладовища в Греції. За інформацією Центральної ради єврейських громад у Греції, на меморіал у Салоніках нанесено образливий напис. Ще один такий напис з'явився на єврейському кладовищі в цьому ж місті. Крім того, пошкоджено 4 могили на єврейському кладовищі на острові Родос. Організація назвала вандалів прихильниками обмеженості і фанатизму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook видалятиме пости, в яких заперечуватиметься Голокост

МЗС Грецької Республіки засудило плюндрування меморіалу в Салоніках.

"Цей неприйнятний вчинок ображає пам'ять про наших співгромадян і всіх жертв націонал-соціалізму і жорстоко порушує цінності демократичного грецького суспільства", - йдеться в повідомленні міністерства.

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що Афіни продовжать боротися за зміцнення толерантності, викорінення нетерпимості і проти расизму.

Зазначено, що інциденти сталися через кілька тижнів після рішення суду засудити керівників і членів ультраправої грецької партії "Золота зоря" ("Хрісі Авгі") до тривалих термінів ув'язнення. Їх звинувачували в створенні злочинної організації, нападах на людей, убивствах і незаконному обігові зброї. Звинувачення було висунуто майже 70 членам організації, включаючи 18 колишніх депутатів грецького парламенту.

До 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру у столиці розпочали проєкт "Один камінь, одне життя – 80 каменів спотикання для Києва".

Проєкт "Камені спотикання" заснував німецький художник Гюнтер Демніг. На дорогах міст встановлюють латунні камені з іменами жертв Голокосту та інформацією про них.

Український центр вивчення історії Голокосту запрошує київських учителів та школярів, заклади неформальної освіти, громадські організації, що працюють з підлітками, освітні центри до участі в проєкті.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі сплюндрували єврейські кладовища й меморіал жертвам Голокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути