Ексклюзиви
субота, 08 жовтня 2022 11:51

Нерухомість по-королівськи: п'ять знаменитих резиденцій Карла ІІІ
5

Нинішній король Великої Британії Карл ІІІ після смерті матері, королеви Єлизавети ІІ отримав у спадок багато нерухомості.

Зокрема, у його володіннях опинилися палаци в Англії, Шотландії та Уельсі. Деякі з них Карл ІІІ купував за власні гроші. Дізнавайтеся в матеріалі про палаци британського короля детальніше.

Найвідомішою та офіційною королівською резиденцією в Сполученому Королівстві є Букінгемський палац. Чи житиме тут Карл ІІІ, поки що невідомо. Букінгемський палац є адміністративним штабом королівської сім'ї від 1837 року. Тут проводять щотижневі зустрічі монарха із прем'єр-міністром, пише ТСН.

Кларенс-Хаус – це резиденція Карла і його дружини Камілли, в якій подружжя живе багато років. Вона розташована поруч із Сент-Джеймським палацом у Лондоні. Також тут був розташований офіс принца Уельського, а Камілла часто влаштовувала тут різні прийоми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кейт Міддлтон і принц Вільям влаштували незвичний батл: хто виграв

Однією з улюблених резиденцій британського короля є Гайгров Хаус, який розташований за 2,5 год. їзди від Лондона в Глостерширі. Маєток з пишними навколишніми сільськогосподарськими угіддями також має фруктовий сад. Карл ІІІ любить працювати у саду, як і його дружина.

Кларенс-Хаус – це резиденція Карла і його дружини Камілли, в якій подружжя живе багато років
Фото: eastnews.ua
Ще однією улюбленою резиденцією є Біркголл, розташований в Шотландії. Тут королівське подружжя проводить літо
Замок Мей має цікаву історію. Власник погодився продати його лише за 100 фунтів Єлизаветі ІІ, і це була єдина особиста власність королеви
Найвідомішою та офіційною королівською резиденцією в Сполученому Королівстві є Букінгемський палац
Однією з улюблених резиденцій британського короля є Гайгров Хаус, який розташований за 2,5 год. їзди від Лондона в Глостерширі

Замок Мей має цікаву історію. Власник погодився продати його лише за 100 фунтів Єлизаветі ІІ, і це була єдина особиста власність королеви. Вона відреставрувала замок. Саме сюди Єлизавета ІІ втікала від міської метушні. Час від часу Карл ІІІ разом з дружиною приїжджає теж сюди.

Ще однією улюбленою резиденцією є Біркголл, розташований в Шотландії. Тут королівське подружжя проводить літо: Карл ІІІ і Камілла обожнюють прогулянки на свіжому повітрі. У Біркголлі раніше любила зупинятися ще принцеса Єлизавета з чоловіком Філіпом та дітьми. Після смерті короля Георга VI Біркголл вступив до довічного розпорядження його вдови королеви-матері Єлизавети. А після її смерті 2002 року резиденцію успадкував Карл. Саме у цьому будинку вони з Каміллою провели медовий місяць.

У Великій Британії коронацію Карла III проведуть у першу суботу літа, 3 червня 2023 року, у Вестмінстерському абатстві. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на британських чиновників. Дата церемонії вже намічена, але точаться дискусії, які ще дні будуть оголошені святковими у цей період, розповіли джерела агентства на умовах анонімності.

Офіційно дата коронації ще не оголошувалась, у Букінгемському палаці від коментарів відмовилися.

У червні 2023 року Карлу III буде 74 роки, до нього жоден британський монарх не був коронований у такому віці. Раніше він висловлював побажання, щоб його коронація була менш витратною, ніж церемонія Єлизавети II.

Зараз ви читаєте новину «Нерухомість по-королівськи: п'ять знаменитих резиденцій Карла ІІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути