понеділок, 16 грудня 2019 08:22

Німецька залізниця відповіла на слова Ґрети Тунберґ про переповнені потяги

Німецька залізниця відповіла на слова Ґрети Тунберґ про переповнені потяги
Грета Тунберг їде додому потягами. Фото: weserv.nl

Німецька залізниця Deutsche Bahn відреагувала на повідомлення шведської екоактивістки Ґрети Тунберґ, яка в Twitter згадала про переповнені потяги.

"Подорожую по Німеччині в переповнених поїздах. Нарешті я їду додому!" — написала Ґрета, повертаючись з міжнародної конференції ООН з питань змін клімату (COP25) в Мадриді, повідомляє DW.

Компанія Deutsche Bahn, своєю чергою, подякувала Ґреті за підтримку в боротьбі зі зміною клімату та вибір швидкісного потягу.

"Було б добре, якби ти також повідомила про те, якою доброзичливою та компетентною була наша команда, яка обслуговувала тебе на твоєму місці в першому класі", — заявили у залізниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ставити політиків до стінки" - Ґрета Тунберґ вибачилась за свій заклик

Після цього Тунберґ пояснила, що подорожувала кількома різними потягами.

"Наш потяг з Базеля був скасований. Тому ми сиділи на підлозі в двох різних поїздах. Після Геттінгена у мене було місце. Звичайно, це не проблема, і я ніколи не стверджувала зворотного", — написала екоактивістка.

У дописі вона зазначила, що переповнені потяги - хороший знак, який вказує на високий попит залізниці.

Ґрета Тунберґ не подорожує літаками через високі показники шкідливих викидів, котрі лишає у повітрі цей транспорт. У серпні вона перетнула Атлантичний океан на яхті для участі у саміті ООН з питань клімату. Потім Тунберґ подорожувала Північною Америкою, беручи участь в протестах на захист клімату в різних штатах.

Президент Бразилії Жаір Болсонару назвав шведську екоактівістку Грету Тунберг "шмаркачкою", якій приділяється занадто багато уваги в ЗМІ.

Слова бразильського лідера прозвучали у відповідь на висловлювання школярки про загибель представників корінних народів в Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «Німецька залізниця відповіла на слова Ґрети Тунберґ про переповнені потяги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути